В Іспанії вважають, що корупційна атака США на ФІФА - це напад на Володимира Путіна, - ЗМІ

Відомий іспанський журналіст, директор газети As Альфредо Реланьо розповів про корупційний скандал навколо Блаттера та ФІФА

Depo.ua наводить матеріал журналіста AS

"В руках ФІФА величезна влада: ця організація обирає господаря наступного чемпіонату світу, визначає, кому дістануться спонсорські, а кому - телевізійні права, скільки вони будуть коштувати. Це непрозорий простір, де колишній президент - Жоао Авеланж - панував 25 років, а чинний голова організації нагорі вже 17 і намагається переобратися ще на 4 роки. Ця структура корумпована до непристойності. Організація, члени якої працювали на своє власне збагачення, накопичуючи гроші від хабарів, не заслуговує довіри.

Але мене бентежить ця театральна жорстокість, з якою пройшли арешти на цьому тижні, щось в цьому є. Американська прокуратура змусила швейцарську поліцію вломитися в розкішний готель і заарештувати 7 осіб, серед яких не було жодного американця, або швейцарця, або члена мексиканського наркокартелю. Цих людей звинувачують в отриманні хабарів від різних держав та їх представників. Стверджується, що злочинці зберігали і відмивали гроші в Нью-Джерсі, тому американська влада і втрутилися. Але чи дійсно ця причина така важлива? Мені більше віриться, що це атака на ФІФА з боку США. І я не бачу іншого мотиву, крім позбавлення Росії чемпіонату світу-2018.

Володимир Путін підкріплюється радянською гордістю, тішить Китай, нападає на Україну і кидає світовому контролю США виклик. Путін - друг Зеппа Блаттера, і Блаттера відмовляли від цього рішення, по ЧС-2018. Це пояснює, чому США так явно втручаються і затримують громадян країн Центральної і Південної Америки, які США звикли вважати своїм заднім двориком. Блаттер раптово виявив, що він вже по кісточки у воді, що довіра до футболу серйозно підірвана. Можливо, ці події дозволять зробити ФІФА краще, але я не вірю, що головною метою є очищення організації, а не перенесення чемпіонату світу-2018 з Росії".

Раніше повідомлялося, що сьогодні у Цюриху відбувається Конгрес ФІФА, де оберуть нового президента.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme