В Європарламенті запропонували створити альтернативу ФІФА

Віце-голова Європейського парламенту Александр Граф Ламбсдорф вважає, що європейські футбольні федерації повинні зробити висновки з перевиборів глави ФІФА Йозефа Блаттера

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "Welt am Sonntag", повідомляє depo.ua.

На думку політика, основні федерації, представлені кращими футбольними командами планети, могли б об'єднатися у "Всесвітню футбольну асоціацію". 

Він вважає, що ядром такої федерації повинна стати Європа.

"Якщо п'ять провідних футбольних націй Європи - Німеччина, Англія, Іспанія, Франція і Італія - оголосять про свою готовність стати ядром WFA, то до них у найкоротший час приєднаються США, Японія і Австралія. Приєднання до нової федерації Аргентини і Бразилії буде означати спортивний і економічний кінець ФІФА Блаттера", - вважає політик.

У справі ФІФА фігурують 14 людей: дев'ять футбольних функціонерів і п'ять керівників корпорацій, пов'язаних зі спортом. Вранці 27 травня в Цюріху були заарештовані сім чоловік із списку підозрюваних, серед них - двоє діючих віце-президентів федерації Джеффрі Уебб і Еухенії Фігередо. Як очікується, всі вони будуть екстрадовані в США.

У Мін'юсті США повідомили, що чиновники ФІФА звинувачуються в рекеті, шахрайстві і відмиванні грошей. В цілому обвинувальний висновок складається з 47 пунктів. Суму хабарів в федерації за 19 років американська сторона оцінює в $10 млрд.

Глава Футбольної асоціації Англії Грег Дайк заявив, що його країна готова з ентузіазмом підтримати бойкот майбутніх чемпіонатів світу, якщо з такою ініціативою виступить Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Нагадаємо, що Йозеф Блаттер переобраний на пост глави ФІФА через відмову його конкурента принца Йорданії Алі бін Аль-Хусейна від участі у другому турі голосування.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme