Шість талантів, які поховавали Ахметов з Луческу

Донецький "Шахтар" славиться любов'ю до бразильців, а от до українців там особливе ставлення

Шість талантів, які поховавали Ахметов з…

Через горнило "Шахтаря" пройшло багато українських талановитих футболістів. Більшість із них так і не змогли заграти за "гірників", хоча подавали надії і грали у збірній України. Деякі через "Шахтар" навіть втрачали місце у національній збірній, а хтось ходив по орендах

Depo.ua пропонує підбірку українських футболістів, яких поховав, або ледь не зіпсував донецький "Шахтар" з Луческу.

Ігор Коротецький (захисник, 27 років)

Шість талантів, які поховавали Ахметов з Луческу - фото 1

Останнім клубом Коротецького була "Говерла", а свого часу він встиг посидіти на лавці у "Шахтарі". З 2006 по 2011 рік Коротецький був гравцем "Шахтаря", виступав за юнацькі збірні України, подавав надії. Але у команді ЛУческу місця йому не знайшлося. Подорожував по орендах в "Кривбас", "Зорю", "Іллічівець". Заграв лише у донецькому "Металурзі" в 2011 році, але про збірну довелося забути.

Олексій Полянський (півзахисник, 29 років)

Шість талантів, які поховавали Ахметов з Луческу - фото 2

Зараз Полянський грає за "Металіст". У 2006 році він з донецького "Металурга" перейшов до "Шахтаря". Тоді він був гравцем української "молодіжки". Але у "Шахтарі", за який він провів 13 ігор, з Луческу відносини не склалися. Не бачив він українського півзахисника в команді. Почалася стара добра історія з "Іллічівцем", "Зорею". Потім була "Говерла", а вже зараз - "Металіст". Щоправда про збірну Полянський також забув.

Денис Кулаков (півзахисник, 29 років)

Шість талантів, які поховавали Ахметов з Луческу - фото 3

Хлопець з Харкова, який став випускником академії "Шахтаря", так і не зміг заграти за донецький клуб. З 2003 по 2008 рік Кулакова "маринували" в другій та третій команді "гірників", був також "Іллічівець". І це не дивлячись на те, що Кулаков грав у юнацьких збірних України. Повноцінним гравцем став у "Ворсклі" в 2008 році. Провів дві гри за національну збірну України. Потім був "Дніпро", а зараз - російський "Урал". 

Василь Кобін (півзахисник, 30 років) 

Шість талантів, які поховавали Ахметов з Луческу - фото 4

 Гравцем національної збірної України Кобін став у складі львівських "Карпат". Там він був одним з лідерів. Гравця помітив Луческу і в 2009 році він перейшов у "Шахтар". Там у нього не склалося, 49 матчів, постійний дублер. Експерименти з грою на фланзі захисту. В результаті Кобін опинився у "Металісті" в 2014 році, а потім відправився у "Шахтар" з Солігорська.

Едуард Соболь (захисник, 20 років)

Шість талантів, які поховавали Ахметов з Луческу - фото 5

Лівий захисник, один з найперспективніших гравців України - таким він був до того, як потрапив у горнило Луческу. У запорізькому "Металурзі" Соболь був одним з кращих. Ним цікавилося "Динамо" і "Шахтар". Соболь обрав "гірників". Можливо, якби він тоді зробив інший вибір, зараз грав би у команді Реброва. Але в "Шахтарі" Соболь зник. Він досі виступає за національну "молодіжку", але перспектива у команді Луческу - сумнівна. Була оренда в донецький "Металург", а зараз Соболь у "Металісті".

Бека Вачіберадзе (півзахисник, 19 років)

Шість талантів, які поховавали Ахметов з Луческу - фото 6

Вачіберадзе був одним з лідерів півзахисту "Шахтаря" U-19, з яким вийшов до фіналу Юнацької Ліги чемпіонів (Ліги УЄФА). Також Вачіберадзе є стабільним гравцем юнацьких збірних України різних вікових категорій. Нещодавно у нього завершився контракт з "Шахтарем" і він втік з клубу. Цікаво, що "гірники" платять кумедну зарплату перспективним українцям - інколи навіть 2 тис. гривень. Зараз Вачіберадзе - вільний агент. Можливо, він врятувався, коли пішов з клубу. 

 

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme