Росіянка Шарапова 18-ий раз поспіль програла Серені Вільямс

Першими півфіналістками Відкритого чемпіонату Австралії стали Агнешка Радванська з Польщі і лідер світового рейтингу американка Серена Вільямс, яка за 92 хвилини обіграла Марію Шарапову - 6: 4, 6: 1 і збільшила свою перевагу в серії їхніх зустрічей до 19: 2

Не зумівши використовувати свої шанси в першій партії, росіянка вже в 18-й раз поспіль поступилася американці, яка знаходиться в двох кроках від свого 22-го титулу на турнірах "Великого шолома", передає depo.ua з посиланням на "Комерсант".

Перед двадцять першою за рахунком зустріччю росіянки й американки, яка, зрозуміло, вважалася одним із головних матчів всього турніру, прогнози більшості фахівців зводилися до того, що Марія Шарапова матиме шанси на перемогу при дотриманні як мінімум двох умов. По-перше, вона не повинна сильно хвилюватися, а по-друге, зобов'язана якісно подавати. І 52 ейси при 18 подвійних помилках, які Марія Шарапова зробила в чотирьох попередніх своїх матчах на нинішньому турнірі, начебто дозволяли сподіватися, що вона принаймні зуміє нав'язати боротьбу своїй найбільш принциповій і дуже незручній суперниці.

Першою, втім, випало подавати Серені Вільямс, яка робила це проти сонця і всього за дві хвилини дозволила росіянці зробити обнадійливий брейк. Більше того, у 2-му геймі Шарапова збільшила свою перевагу до 2: 0 і, таким чином, отримала шанс вперше після фіналу турніру в Майамі 2013 взяти у американки хоча б один сет. Для цього, щоправда, треба було і далі тримати свою подачу, а ось цього зробити якраз не вдалося. У четвертому геймі Серена Вільямс налагодила прийом, та й Марія Шарапова допомогла їй двома своїми подвійними помилками.

Чим далі тривала гра, тим складніше ставало росіянці, але до пори до часу вона тримала удар і навіть врятувала, здавалося б, безнадійний 8-й гейм, поступаючись 0:40. Дуже важливим виявився 9-й гейм, в якому Серена Вільямс вже сама допустила два подвійні помилки, але все-таки втримала свою подачу. А в 10-му геймі, що тривав близько 9 хвилин і виявився найбільш затяжним, по суті, настала розв'язка. Незважаючи на всі зусилля Шарапової, її суперниця зробила брейк, який виявився в цьому поєдинку вирішальним.

Після цього Серена Вільямс у перерві між партіями про щось поговорила з лікарем і ... почала брати один гейм за іншим. Єдиний гейм Марії Шарапової вдалося виграти лише за рахунку 0:5, але це був всього лише гейм престижу. Американка перемогла - 6: 4, 6: 1 за 1 годину 32 хвилини. На її рахунку 13 ейсів і 3 подвійні помилки, 31 очко, вигране чистими ударами і 20 невимушених помилок. Аналогічні показники Марії Шарапової - 3 і 7, 11 і 12.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme