Після зміни громадянства кримським атлетам не відкривають "шенген"

Фіналіст Олімпійських ігор, метальник ядра кримчанин Олексій Сокирський після переходу в російську збірну не може отримати шенгенську візу

Про це заявив сам Сокирський, повідомляє depo.ua з посиланням на Крим.Реалії.

"Виступати можу вже де завгодно під прапором Росії - це теоретично, а практично, залишилася проблема з отриманням шенгенської візи. Крим - окупована територія, у всіх посольствах відмовляють кримчанам в отриманні візи. А більша частина змагань - саме в Європі", - каже Сокирський.

Він розповів, що змінив збірну ще й тому, що рівень спорту в Росії вищий, ніж в Україні.

"З Україною питання з проживанням обговорювалося, але ніяких конкретних пропозицій не було. Спорт у Росії поставлений на більш високий рівень, ніж в Україні. Це позначається і на фінансуванні, і на наявності хороших спортивних баз. Зі своїм результатом я можу вільно конкурувати на російських аренах, тому і був зроблений такий вибір", - зазначив Сокирський.

За його словами, він вже повноцінний член збірної Російської Федерації, і це прописано в міжнародних протоколах. Тим не менш, з виїздом за кордон у нього виникають проблеми, оскільки більшість країн світу вважають його паспорт недійсним.

Більше новин спорту читайте на Depo.Спорт.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme