ФІФА вимагала від Німеччини 7 млн євро для Африки

У скандалі навколо ймовірної "купівлі" Німеччиною права на проведення ЧС-2006 року з'явилася нова цікава інформація

Про це пише газета Suddeutsche Zeitung, повідомляє depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) у 2003 році зажадала від організаційного комітету ЧС-2006 у Німеччині виплатити в цілому 40 мільйонів євро", - зазначається у розслідуванні з посиланням на документи оргкомітету, які є в розпорядженні уряду ФРН.

Наголошується, що при цьому 33 мільйони євро мали фігурувати як кошти на забезпечення футбольної першості інформаційною технікою, а ще 7 мільйонів ФІФА зажадала "на знак солідарності Німеччини з Африкою".

Як пояснювали у футбольній федерації, наступний чемпіонат світу мав пройти у 2010 році в ПАР і тому німецькі кошти були потрібні, аби "гарантувати передачу досвіду" в організації подібних заходів.

За даними газети, глава оргкомітету Франц Беккенбауер (Franz Beckenbauer) відхилив вимогу про пожертви Африці. Оргкомітет виплатив у результаті 20 мільйонів євро, домовившись з ФІФА про отримання частини доходів від чемпіонату, зазначає газета. При цьому рішення було знайдене "при підключенні уряду" ФРН.

У відповідь на запит агентства dpa міністерство внутрішніх справ ФРН відповіло, що наразі не може підтвердити інформацію Suddeutsche Zeitung. Для остаточної оцінки необхідно перевірити наявні документи, сказав представник відомства. ФІФА і Німецький футбольний союз (DFB) відмовилися від коментарів, пославшись на розслідування скандалу, що ведеться у даний час.

16 жовтня журнал Der Spiegel повідомив, що право проведення чемпіонату світу з футболу, ймовірно, було куплене Німеччиною. За інформацією видання, заявочний комітет створив "чорну касу", в яку у 2000 році тодішній директор Adidas Робер Луї-Дрейфус у приватному порядку таємно переказав 10,3 мільйона швейцарських франків (майже 7 млн євро). Стверджується, що кошти були використані для підкупу чотирьох азіатських представників у виконкомі ФІФА.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme