ТОП-10 продуктів, які зменшують користь салату

Експерти зі здорового харчування вказали низку продуктів, які шкідливо додавати ло салату

Коли мова заходить про корисну їжу, більшість людей вирішують приготувати салат. Однак на додачу до овочів багато хто кладе до салату курку-гриль, сир, крупи, і салат вже не є легким, низькокалорійним та здоровим, повідомляє depo.ua з посиланням на SheKnows.

Щоб салат був смачним, поживним, але не приносив шкоди організму та фігурі, експерти радять уникати таких 10 продуктів:

1. Сушена журавлина. Цей продукт містить багато цукру і консервантів. Щоб надати салату кольору, краще використовувати виноград або малину.

2. Горіхи. Волоські горіхи та мигдаль містять корисні жири, проте дієтолог Тара Коулман не рекомендує додавати в салат більше чверті чашки горіхів.

3. Насіння. З насінням діє те саме правило, що і з горіхами. Насіння соняшника і гарбуза – це корисно, але не більше жменьки однієї долоні.

4. Грінки. Крім того, що грінки багаті на вуглеводи, вони часто продаються в супермаркетах, приправлені штучними ароматизаторами. Для специфічного хрускоту в салат краще нарізати капусту.

5. Низькокалорійні заправки. У готові низькокалорійні заправки теж нерідко додають штучні ароматизатори з безліччю хімікатів. Дієтологи радять зробити легкий корисний соус самому: оливкову олію слід змішати з лимонним соком, сіллю та перцем.

6. Салат айсберг. Це трав'яниста рослина досить корисна для здоров'я, проте насититися нею складно. Порція салату з такою зеленню містить всього 20 калорій.

7. Додатковий білок. Тофу, горох та курка – це корисно, тільки не всі разом. Виберіть для салату одне джерело білка, а решту миски заповніть овочами.

8. Тертий сир. Сир може додати салату 250 зайвих калорій і 20 грамів жиру. Виключати сир повністю дієтологи не просять, однак вони рекомендують переконатися, що на 98% салат складається з овочів і лише на 2% – з сиру.

9. Майонез. Якщо для шашлику, пасти, піци майонезний соус цілком підходить, то для такої здорової їжі, як салат, це табу.

10. Бекон. Скибочки бекону в салаті – це, безсумнівно, смачно, проте консерванти, жири й натрій, на які багатий цей продукт, не зроблять салат корисним.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme