Скільки очок потрібно "Дніпру", щоб подарувати Коломойському Європу

Перед матчем 5-го туру групового раунду ЛЄ проти "Лаціо" в клубу Коломойського ще є шанси на єврокубкову весну, але досить малі

Скільки очок потрібно "Дніпру", щоб пода…

Сьогодні "Дніпро" у Римі зіграє проти "Лаціо". На старті групового раунду підопічні Маркевича вдома змогли врятувати поєдинок з італійцями - 1:1. 

Після цього була перемога над "Русенборгом" (1:0) і поразки від "Сент-Етьєна" (0:1, 0:3).

Єврокубкова весна висить на волосині. І хлопцям з "Дніпра" необхідно зробити, мабуть, неможливе.

Розклади у групі G.

Наразі в групі ми побачимо наступну картину: 

1. "Лаціо" - 10 очок (9 забитих, 4 пропущених, +5)

2. "Сент-Етьєн" - 7 очок (8 забитих, 5 пропущених, +3)

3. "Дніпро" - 4 очки (2 забитих, 5 пропущених, -3)

4. "Русенборг" - 1 очко (3 забитих, 8 пропущених, - 5).

У "Дніпра" попереду матчі з "Лаціо" та "Русенборгом". Потрібно перемагати в обох. "Сент-Етьєн" та "Лаціо" також проведуть по матчу з "Русенборгом". 

Але навіть дві перемоги не гарантують нашим вихід у плей-офф. Наприклад, якщо "Сент-Етьєн" переможе "Русенборг", а потім зіграє внічию з "Лаціо", то у французів та римлян буде по 11 очок, а в "Дніпра" - 10. 

Розклади "Дніпра" для виходу у плей-офф 

Нічия з "Лаціо" і перемога над "Русенборгом": "Дніпро" набере 8 очок. В такому разі вони зможуть посісти другу сходинку лише у разі двох поразок "Сент-Етьєна" від "Русенборга" та "Лаціо".

Поразка від "Лаціо" автоматично залишає "Дніпро" без єврокубкової весни. 

Перемога "Дніпра" над "Лаціо" і "Русенборгом", а також поразка "Сент-Етьєна" від "Русенборга" і перемога французів у матчі з "Лаціо": Це найбільш малоімовірний варіант. Але в разі цього у трьох клубів ("Дніпро", "Лаціо", "Сент-Етьєн") буде порівну очок - 10.

Тоді доведеться рахувати показники в особистих зустрічах.

За регламентом місця в групах за рівної кількості очок у команд розподіляються в залежності від кращої різниці очок в особистих зустрічах, кращої різниці забитих м'ячів в особистих зустрічах, більшої кількості забитих голів в особистих зустрічах, більшої кількості голів, забитих у гостях, а вже потім краща різниця м'ячів за всіма матчами у групі.

Наразі в "Сент-Етьєна" краща статистика в матчах з "Дніпром" (1:0, 3:0), але гірша в матчі з "Лаціо" (2:3). Щоправда у разі навіть мінімальної перемоги над "Лаціо", крім 4:3, рахуватимуться забиті французами голи на виїзді, тому "Сент-Етьєн" вийде у плей-офф. Якщо ж французи вдома виграють у римлян 4:3, то далі піде "Лаціо" завдяки більшій кількості забитих голів на чужому полі.

Щодо "Дніпра", то у них буде кращий показник в матчах з "Лаціо" (нічия і перемога). 

Висновок

Лише дві перемоги вматчах, що залишилися, можуть на 99% гарантувати "Дніпру" єврокубкову весну.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme