Фанів "Легії" "провчити" не завадить, головне - не на стадіонах

19 серпня у Києві та Львові побили фанатів польської "Легії" - націоналістів, які вивішували банери про "польський Львів", називаючи українців "курвами"

Фанів "Легії" "провчити" не завадить, го…

Польські фанати  приїхали до України на матч плей-офф відбору Ліги Європи між "Зорею" та "Легією", який пройде сьогодні у Києві. 

Фанати їхали через Львів, деякі приїхали відразу у Київ. В обох містах вони отримали по голові від львівських та київських ультрас. І це справедливо, бо у минулому сезоні фанати "Легії" відзначилися банерами про "польский Львів" під час матчів команди з "Металістом" у Лізі Європи. Тоді вони образили нашу країну і продовжували це робити кричалками "Курва Україна". 

Рік тому в соцмережах ультрас "Динамо" та "Металіста" обіцяли пригадати польським хлопцям це в майбутньому. Так і сталося. 

Хто такі фанати "Легії"

Якщо коротко - звичайнісінькі відморозки, яких терпіти не можуть у польському суспільстві. Але ці відморозки є найбільш радикальними націоналістами. У середовищі фанатів "Легії" панує думка про відродження слави "Речі Посполитої". Тому Україну за країну вони не вважають, а місто Львів, так само, як і литовський Вільнюс, відносять до польських і досі. 

УЄФА дуже часто карає "Легію" через фанів-расистів. Між керівництвом варшавського клубу та ультрас відбуваються конфлікти на тлі поведінки фанатів, расизму, нацистської символіки на трибунах та іншого.

Взагалі польські фан-рухи характерні своїми радикальними ультраправими поглядами. Але саме фанатів "Легії" на фанатських форумах у Польщі називають "відбитими".

Інсайд від ультрас

Ультрас "Динамо" розповів нам, що операція із "зустріччю" фанатів "Легії" у Києві була спланованою.

"Було відомо, коли вони приїздять, скільки їх буде, але все чесно. Поляки були попереджені про зустріч із фанами "Динамо". Єдине, чого вони не знали, це нашу любов до цілісності держави і бажання набити пику кожному, хто навіть словами посягне на нашу незалежність", - сказав він.

За словами фаната, у Львові було трішки інакше. 

"Поляки ходили центром міста і кричали про "польский Львів". Звичайно, це стало відомо угрупованням фанів "Карпат". Вони приїхали і натовкли пики цим ідіотам", - додав він.

 Ультрас поїдуть і в Польщу, якщо фани "Легії" кинуть їм виклик. 

Чому польських дурнів треба було побити

Думка фанатів "Легії" і відношення до них зі сторони українських ультрас не відображає стосунки між українцями та поляками. Ідіотів вистачає всюди. У Польщі до фанів "Легії" в цілому панує негативне ставлення, тому те, що їм набили пики в Україні, цілком можливо, навіть там сприйматиметься позитивно. Теж саме було б з українськими фанатами, якби вони посягнули на територію Польщі, принизивши гідність країни. 

Головне, щоб дурнів били не на стадіонах, бо тоді будуть санкції. 

Цілком можливо, що сьогодні під час матчу з "Зорею" поляки знову співатимуть "Курва Україна" та вивішуватимуть банери з "польським Львовом". Але тоді більшість із них додому поїде у поганому настрої. 

Читайте також "Антибандерівський патруль": Звідки беруться "польські друзі" Захарченка та Плотницького

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme