Чому перемога над Іспанією виводить Фоменка на Євро, але лише на 99%

Квитки, бариги, втрати лідерів - футбольна битва України та Іспанії для наших може стати "матчем життя", але перемога необов'язково виведе нас на ЧЄ-2016 в обхід плей-офф

Чому перемога над Іспанією виводить Фоме…

Ми зібрали найцікавішу інформацію, яка може знадобитися фанатам перед матчем.

Квитки

"Тікети", які надійшли у продаж ще в серпні, коштували нормальних грошей для рядового українця. 70, 80, 100 і 150 гривень - центральні сектори. Але за лічені тижні квитки з кас "Олімпійського" зникли, точніше, їх як завжди скупили "бариги". УФІ - організація, яка розповсюджує квитки - відхрестилася від відповідальності. 

Один з відомих українських спортивних порталів провів розслідування. Виявилося, що "тікети" на матч Україна - Іспанія можна вільно, тим більше, офіційно придбати через інтернет. А "бариги" тепер називають себе "офіційним агентством з бронювання квитків".

Перемога над Іспанією не гарантує Україні Євро та інші цікавинки напередодні "матчу життя" - фото 1

І, звичайно, продають вони їх значно дорожче від номіналу. Так само квитки можна знайти і у соцмережах, і на сервісах-барахолках. Наприклад, за "тікет" номіналом 100 гривень просять 300 або більше. І так далі. Продають навіть VIP-сектори - за 1700 гривень.

Бари

У центрі міста майже всі паби та ресторани сьогодні транслюватимуть футбол. 

"У нас зазвичай у цей день не дуже людно, ми часто запрошуємо музикантів, щоб підтягнути клієнтуру, але сьогодні вже всі столики заброньовані. Спочатку робили "Бронь" безкоштовною, але за кілька днів зрозуміли, що потрібно брати завдаток - 100 грн з людини", - розповідає нам менеджер одного з барів на Михайлівській. Загалом по пабах ситуація така сама. Лише один з найпопулярніших у центрі Києва просить відразу 200 грн з людини за столик. Але гарантує показ футболу на великому екрані завдяки проектору. 

Дивитися футбольчик "на районі" буде набагато дешевше. Наприклад, на Позняках у пабах ажіотажу небагато, тому і за бронь грошей не вимагають.

Іспанські ЗМІ

Сказати, що іспанська преса дуже сильно переймається поєдинком з Україною не можна.

Marca та Sport.es не роблять з поєдинку щось особливе. Журналісти обох видань вважають, що поєдинок стане перевіркою для Дель Боске з точки зору, кого з резерву брати на ЧЄ-2016 і не більше.

ЗМІ пригадують успіх Іспанії на Євро-2012. Перемога на "Олімпійському" 4:0 над Італією може стати гарним спогадом при поверненні на арену в матчі з Україною.

Marca наводить наступний склад обох збірних. Щоправда іспанці забули про Хачеріді, у якого перебір карток.

Перемога над Іспанією не гарантує Україні Євро та інші цікавинки напередодні "матчу життя" - фото 2

Втрати Іспанії

Збірна Іспанії в останньому матчі групи гарантувала собі Євро-2016, перемігши Люксембург 4:0. Але травм зазнали Мората, який забивав Україні в першому матчі, а також Давід Сілва. Не зіграють з Україною Інієста, Серхіо Рамос, Карвахаль, Дієго Коста і, скоріше за все, Піке.

Втрати України

Через перебір карток на полі ми точно не побачимо Хачеріді і Сидорчука. Під питанням вихід Гармаша, хоча, скоріше за все, в опорній зоні зіграють саме Гармаш і Степаненко. Дениса Гармаша готували саме до матчу з іспанцями.

"Цар" Селя

Перемога над Іспанією не гарантує Україні Євро та інші цікавинки напередодні "матчу життя" - фото 3

Головною надією України сьогодні є не Коноплянка чи Ярмоленко, які зазвичай слабо виглядають у вирішальних матчах, а фарт форварда Селезньова. Саме він забиває у багатьох важливих останніх матчах як в клубі, так і в збірній. Згадати хоча б його голи у ворота "Лаціо" та "Русенборга" у Лізі Європи. А також саме він, хоч і з пенальті, але першим вразив ворота Македонії в останньому поєдинку.

Перемога - Євро? Чи ні?

Успіх в матчі з Іспанією, скоріше за все, виводить Україну на Євро-2016. На даний момент у нас порівну очок зі Словаччиною (19). Але словаки випереджають нас за кращим показником в особистих зустрічах (0:1, 0:0). Але Україна претендує на місце кращої третьої збірної відбору Євро-2016. Тут ми випереджаємо Угорщину Детально про це ми розписували раніше. 

Щоправда є і погані новини. 

Угорщина вже точно має 15 очок (при підрахунку кращої третьої вираховуються очки, набрані в матчах з найслабшою командою у групі). В України за цим показником - 13. Нас влаштовує лише перемога над Іспанією або надія на те, що Люксембург переможе Словаччину. Тоді нас влаштує все, крім поразки. Але це фантастика. 

Також існує варіант, за яким навіть перемога над Іспанією не виведе нас на Євро-2016 в обхід плей-офф. 

Якщо в групі А Казахстан обіграє Латвію, то остання опиниться  на дні турнірної таблиці не дивлячись на рівну кількість очок. Рахують за особистими зустрічами.

Також, якщо Туреччина обіграє Ісландію (після 0:3 в гостях), у неї вийде 16 очок у заліку третіх збірних. Це саме той максимум, який може набрати наша збірна у разі перемоги над іспанцями. Тоді доведеться рахувати різницю м'ячів. У нашої команди зараз +11.  Якщо вираховувати м'ячі, забиті останній збірній групи - Македонії, - то в нас +8. У Туреччини показник +4. Наша перемога над Іспанією дасть нам різницю мінімум +9.

Але, якщо Македонія переможе Білорусь, а Люксембург втратить очки зі Словаччиною, то македонці підуть з останнього місця в нашій групі. Тоді різниця наших голів перетвориться на +5. Знову ж таки, мінімальний успіх в матчі з іспанцями дає нам мінімум +6. У турків на той момент може бути мінімум +5, але можуть взяти і +6. В них критерій забитих більший. А саме за ним рахують, коли однакова різниця забитих і пропущених. 

Але такий варіант теж із розряду фантастики, тому потрібна перемога і пряма дорога на Євро відкрита на 99%.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme