Чому Порошенку потрібно закінчувати з футбольним піаром у "Фейсбуці"

Президент України Петро Порошенко полюбив спорт і регулярно вітає футболістів та інших спортсменів з перемогами. Але такими діями він смішить людей, які знають, що спортом та футболом він раніше не цікавився

Чому Порошенку потрібно закінчувати з фу…

Остання фішка піарників президента України Петра Порошенка - він став футбольним фанатом. 

Порошенко регулярно вітає "Динамо" з перемогами у "Фейсбуці", слідкує за успіхами українських спортсменів в інших видах спорту, пише про характер "Дніпра", каже про Лобановського, ходить на футбол з воїнами АТО, посміхається, постить фото у "Фейсбук"...

Чому Порошенку потрібно закінчувати з футбольним піаром у "Фейсбуці" - фото 1

"Фейсбук"-постів президента про спорт останнім часом стало дуже багато. Звичайно, навряд чи він їх пише сам, бо Порошенко ніколи не славився обізнаністю у спорті та футболі. Це такий хід, який прийшов у голову його піарникам після "розбірок" з Росією у питаннях кримського футболу. 

Тоді, нагадаємо, Петро Порошенко разом з Григорієм Суркісом та нинішнім головою ФФУ Андрієм Павелком зустрічався у Києві з Мішелем Платіні, а вночі приїздив до ультрас, де обіцяв не здавати Крим. До ультрас, які вночі "просто так" опинилися у центрі Києва.

Але, як би сказав тренер "Дніпра" Мирон Маркевич, "то таке". Далі - більше. Петра Порошенка, при всій повазі до президента, його піарники виставляють не дуже красиво. Нібито і потрібно вітати українців з перемогами - це патріотично. Але піарники не подбали про фундамент "спортивного Порошенка", якого у президента немає. Скоріше - є не дуже приємна історія стосунків з футболом раніше.

Порошенко та футбол

П'ятий президент України не має давніх стосунків зі спортом. На початку 2000-х він не дуже довго був почесним президентом вінницького футбольного клубу "Нива". Тоді казали, що це він зробив лише під вибори. Навіть у ті часи його піарники розуміли, що футбольний піар кращий за будь-які концерти з прапорами партії. 

Порошенка кілька років тому пов'язували з вінницьким хокейним клубом "Гайдамаки". Тоді хокеїстам надійшла фінансова допомога з його фонду, але клуб не зміг здолати кризу. Серйозний зв'язок зі спортивним, а найбільше - футбольним життям України, для лідера держави розпочався під час Революції Гідності і, судячи з усього, продовжуватиметься ще досить довго.

Про нічну бесіду з фанатами та розмови з Платіні ми вже писали. А в той же час, у Вінниці, де Порошенка вважають "господарем", вже багато років немає професійного футболу. Команда ФК "Вінниця" грає у першості аматорів та матчі проводить на вбитому Центральному міському стадіоні, капітальний ремонт якого робили ще до Олімпіади 1980.

Чому Порошенку потрібно закінчувати з футбольним піаром у "Фейсбуці" - фото 2

Так, можна казати, що Порошенко не "наймався" фінансувати клуб, але ж мером міста тривалий час був нинішній спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, до якого постійно ходила на прийом місцева футбольна еліта з легендарних гравців "Ниви", які свого часу грали у фіналі Кубка України. Бюджет аматорського клубу досить довго не перевищував 100 тис гривень у рік. Скільки він складає зараз - невідомо. Але просувань у напрямку футболу в обласному центрі, яким багато років керували люди президента, немає. І це та відсутність фундаменту, про яку варто говорити. 

Чому потрібно зав'язувати з футболом

Петру Порошенку не завжди потрібно прислухатися до своїх радників та піарників. Це довела промова у Верховній Раді, яку висміяли в Інтернеті. Може довести це і футбол. Цікаво, чи привітав би Порошенко "Шахтар", якби вчора "гірники" забили один з пенальті, який приніс би їм перемогу у фіналі Кубку України? Чи вітав він "молодіжку" донеччан, яка вийшла у фінал Юнацької Ліги чемпіонів (Ліги УЄФА - оф. назва) і складається виключно з українців?  Якась двоякість виходить, а президент, навпаки, має об'єднувати країну. І ця "футбольна" пристрасть у "Фейсбуці" може зіграти з ним злий жарт. Якщо "Шахтар" виграє чемпіонат, а Порошенко зателефонує Ахметову - будуть питання в людей, які терпіти не можуть олігарха. А якщо не зателефонує - донецька еліта може використати це у якості антипіару президента, який роз'єднує країну. 

Можливо, потрібно змінити піарників?

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme