"Безкоштовні м'які іграшки", або чому "Дніпро" провалив Лігу Європи

Команда, гравців якої головний тренер називає безкоштовними м'якими іграшками, не може перемагати. Але ж Маркевич цілком правий

"Безкоштовні м'які іграшки", або чому "Д…

Ще весною ми вболівали за "Дніпро" у фіналі Ліги Європи, де наші українці програли "Севільї" 2:3. 

У тому "Дніпрі" головну роль грали Коноплянка, Калінич, Канкава... Але лідери пішли у "Севілью", "Фіорентину" і "Реймс" відповідно. Ще раніше в "Наполі" перебрався Стрінич. Дуже скоро піде з команди захисник Дуглас, скоріше за все, саме в "Лаціо". 

Після поразки від "Сент-Етьєна" (0:3) головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич сказав наступні слова: "Щоб розігнати атаки, потрібно мати таких футболістів, які у нас були в минулому році: Коноплянка, Калініч, Канкава, Стрінич. Прийшли на їх місце, скажімо так, м'які іграшки, безкоштовні, які нікому не потрібні".

Після сьогоднішньої поразки від "Лаціо" (1:3) і вильоту з ЛЄ стає зрозуміло, що тренер правий.

Дійсно, влітку "Дніпро" провалив трансферну кампанію. Але інакше і бути не могло - в клубу постійні заборгованості, проблеми з виплатами зарплати. Інше підсилення, крім "м'яких іграшок", знайти було важко.

В команду прийшли Джон Руїс, який мав замінити Коноплянку. Він перестав потрапляти до складу вже у вересні, не забив жодного голу. Замість Канкави взяли Едмара. Він забив 1 гол за 888 хвилин на полі. Правий захисни Томечак, лівий вінгер Піко, півзахисники Бабатунде, Даніло Соуза - з цієї компанії лише Бабатунде (забив 2 голи і зробив 1 асист) і Томечак претендують на щось. Інші - справжні "м'які іграшки".

Ще до старту єврокубків було зрозуміло, що "Дніпру" потрібен час, як мінімум на адаптацію новачків. А пізніше ми всі побачили, що якість цих людей далека від рівня "Дніпра". 

Що буде з клубом далі? "Дніпро" увійде в цикл "побудови" нової команди в режимі економії. Ігор Коломойський, схоже за все, не планує йти шляхом Ахметова і після досягнутого результату (вихід у фінал ЛЄ та "срібло" УПЛ 2013/2014) не стане суттєво вкладатися у клуб. Тут би з боргами розрахуватися. Дуже вчасно прийшла звістка від УЄФА про відкриття справи щодо заборгованостей та заморожування виплат призових клубу. Не отримав "Дніпро" призових і за вихід у фінал ЛЄ - все через несплату боргів. Про який бізнес тут говорити?

В наступні кілька років від "Дніпра" не слід очікувати нічого хорошо. Потрібно лише сподіватися, що клуб банально не розвалиться. А нинішній провал у Лізі Європи - не треба нарікати на футболістів, вони билися до останнього. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme