Росіянин став помічником генсека ООН

Помічником генсека ООН з питань правопорядку та органів законності в Департаменті миротворчих операцій став росіянин Олександр Зуєв

Росіянин став помічником генсека ООН…

Про це заявив прес-секретар глави ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє Depo.ua.

Як сказано в офіційній заяві, Зуєв в ООН з 1990 року. Він був представником Дитячого фонду (ЮНІСЕФ) в Казахстані, координував роботу Управління з розвитку в Таджикистані. З 2016 року обіймав посаду менеджера глобальних програм і спеціального радника з попередження насильства та екстремізму в Управлінні по розвитку.

Зазначається, що пост помічника генсека Зуєв успадковує у росіянина Дмитра Титова: "Генсек ООН вдячний Титову за його самовіддану працю в миротворчому департаменті ООН з 1991 року і за працю на посаді помічника генсека в Департаменті миротворчих операцій".

У повідомленні також згадується, що у 2003-2004 роках Зуєв був старшим координатором від ООН в міжвідомчої комісії з оцінки наслідків кризи в Порт-о-Пренс на Гаїті.

До приходу в ООН Зуєв обіймав посаду декана МГІМО, а також був співробітником МЗС Росії, працюючи переважно в структурах ООН, де займався питаннями соціального і економічного розвитку.

Відомо також, що Зуєву 59 років. Він закінчив з відзнакою МГІМО в 1980 році, одружений, має трьох дітей і чотирьох онуків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme