UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Інформація про бюджетні витрати "закрита" для хмельничан

Містяни погано обізнані з фінансовою діяльністю хмельницької влади

Інформація про бюджетні витрати "закрита…

За результатами третього щорічного дослідження місцевого самоврядування 59% хмельничан вважають інформацію про міський бюджет недоступною, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на опитування від соціологічної групи "Рейтинг".

Так, майже половина містян називає інформацію про бюджет обласного центру швидше недоступною, а ще 13% - зовсім недоступною. І лише третина респондентів вважають скарбничку Хмельницького "відкритою".

Водночас дві третини жителів обласного центру відзначають і "закритість" даних про капітальне будівництво в місті.

Зокрема, на думку половини опитаних, вони – майже недоступні, а для 15% – взагалі недоступні. Проте третина респондентів задоволена доступом до цієї інформації.

Аналогічна ситуація і з "відкритістю" тендерів за бюджетний кошт у місті. Для двох третин хмельничан інформація про державні закупівлі недоступна. Однак 28% можуть її вільно отримати.

У порівнянні з минулим роком відкритість інформації про бюджет в Хмельницькому зросла, а про держторги та будівництво - навпаки зменшилась.

До слова, третє щорічне глибинне дослідження місцевого самоврядування здійснила соціологічна група "Рейтинг" від імені Міжнародного республіканського інституту (Канада). У 22 обласних центрах та у містах Маріуполь і Сєвєродонецьк на Донбасі опитали понад 19 тис. респондентів.

Нагадаємо, місцеве самоврядування в обласних центрах за три останніх роки потроху стає відкритішим.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme