UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хмельницькі школярі беруться сортувати сміття

Стартував освітній проект для шкіл, який полягає у тому, щоб запровадити роздільний збір відходів

Хмельницькі школярі беруться сортувати с…

Учнів хмельницьких шкіл будуть вчити правильно збирати і сортувати відходи, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Є".

Проект "Сортуй заради майбутнього" передбачає запровадження роздільного збору відходів. Його ініціатором є ГО "Україна без сміття", яка за два роки впровадила роздільне сортування у школах Києва, Миколаїва, деяких школах Житомирської і Херсонської областей, у всіх школах Чернівців, а тепер - і у школах Хмельницького.

Так, вже за кілька тижнів у всіх навчальних закладах міста з'являться 350 контейнерів для збору паперу, батарейок, кришечок і змішаної упаковки (пластик, метал і скло).

Зі слів засновниці проекту Євгенії Аратовської, зараз в Україні переробляється лише 4% загального сміття, решта ж - опиняється на численних сміттєзвалищах. Вихід єдиний - не купувати одноразові речі, і таким чином продукувати менше сміття, а також сортувати відходи і віддавати їх на переробку.

"Майже 40% загального сміття, яке ми викидаємо, можна врятувати від звалищ, віддавши його на переробку. Це такі відходи як папір, пластик, скло і метали. Якщо врахувати, що органічні відходи складають теж близько 40%, то сміття, яке буде вивозитися на звалища, залишається не більше 30%, а не 96%, як зараз", - розповіла Євгенія Аратовська.

Після того, як дітям пояснять, яке сміття у якому вигляді і куди кидати, у школах поставлять спеціальні контейнери. А коли відходів збереться достатня кількість, їх відвозитимуть на переробку.

"У цьому проекті задіяні не лише учні. Як наслідок батьки і близькі теж починають приєднуватися до сортування і допомагають дітям збирати папір в окремий пакет," - поділилася Євгенія Аратовська.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme