У Харкові силовики обшукали редакцію інтернет-видання: Робота сайту паралізована

Харківські силовики провели обшук в офісі місцевого видання 057.ua

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті видання 057.ua.

Згідно повідомлення, сьогодні, 19 квітня, вранці в офісі харківської редакції пройшли обшуки, роботи ЗМІ була паралізована.

"Вранці в офіс сайту увійшли більше десятка чоловіків і вивели в коридор директора, після чого увірвалися і висловили вимогу до всіх інших вийти з-за столів і здати мобільні телефони. Оперативні співробітники діяли згідно з рішенням Київського районного суду Харкова, який задовольнив клопотання слідчого СУ Нацполіції в Харківській області і видав дозвіл на проведення обшуку в офісах, де розташовується редакція", - йдеться в заяві.

Журналісти зазначають, що всупереч судовій постанові про обшук, силовики провели допит всіх людей, які перебували у приміщенні, а саме: співробітників, гостей, стажерів, людей, які прийшли на співбесіду для подальшого працевлаштування.

"Усіх їх замкнули і попросили здати телефони. На заперечення співробітників, що це їх особисті речі, надійшла відповідь: "А ви доведіть спочатку, документи надайте на телефони". Які саме документи повинен мати при собі власник мобільного телефону, люди, які проводили обшук, не повідомили. Зате стали погрожувати переламати пальці будь-кому, хто відкриє рот", - зазначають автори заяви.

"Нам грубили, погрожували зламати руки, пальці. Мене закрили одну в маленькій кімнаті і стали допитувати, погрожуючи, що посадять у в'язницю разом із директором. Я не розумію, чому силові органи, люди, які називаються правоохоронцями, поводяться як бандити", - цитуються в заяві слова однієї зі співробітниць сайту.

Журналісти наголошують, що в якості понятих "поліція привела з собою людей, дуже схожих на тітушок", які "поводилися грубо, розмахували руками і допомагали поліції утримувати людей у приміщенні".

"Керівництво сайту розцінює обшуки і незаконні допити як спробу припинити роботу незалежного медіа-видання в Харкові. Єдине ЗМІ в місті, яке не належить жодному з політичних проектів, олігархів тощо та самофінансується виключно за рахунок реклами, забезпечуючи роботою людей, сьогодні переслідується в Харкові", - підсумовують автори заяви.

У коментарі Depo.Харків редакторка 057.ua Ольга Калениченко зазначила, що слідчі дії в редакції тривали приблизно з 9:00 до 13:00. Приводом для обшуку стало кримінальне провадження, відкрите за ст. 172 Кримінального кодексу України (грубе порушення законодавства про працю).

За її словами, сліді назвали прізвища двох людей, які начебто працювали в редакції з 2014 по 2016 рік. "Однак я ці прізвища уперше бачу", - підкреслила Калениченко.

За її словами, усі журналісти видання працевлаштовані. На цей час робота сайту паралізована. Слідчі вилучили кілька жорстких дисків, а також документи, що підтверджують роботу журналістів у редакції (посвідчення, візитки, печатки тощо).

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові суд покарав випускницю медуніверситету за працевлаштування в США замість Охтирки.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme