UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Поліція Харківщини отримала алкотестери від Консультативної місії ЄС

Алкотестери вартістю 4 тисячі євро допоможуть поліції покращити безпеку на дорогах

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі місії, обладнання передали сьогодні Нововодолазькому відділенню поліції Харківської області.

У прес-службі висловили переконання, що надане обладнання покликане допомогти Нацполіції покращити безпеку на дорогах. Завдяки сучасній технології поліція здатна виявити водія у стані алкогольного сп'яніння навіть без аналізу його дихання: потрібен лише зразок повітря в салоні авто. Набори алкотестерів також обладнані бездротовими портативними принтерами, що дозволяють друкувати результати аналізу дихання на місці.

"Україна посідає одне з перших місць за рівнем аварій та смертності на дорогах. У Західній Європі щороку в ДТП гине 4 людини на кожні 100 тисяч осіб населення. В Україні ця цифра дорівнює 13, - заявив старший радник КМЄС з питань загальної правоохоронної діяльності Тімоті Шилстон. – Надане сьогодні обладнання рятуватиме життя. Саме збереження життя громадян є найважливішим завданням поліції".

Координатор регіонального представництва КМЄС у Харкові Герріт Ян Ван Гелдер також зауважив: "Алкоголь - серед чинників, що спровокували 2358 ДТП у 2015 році. Тоді в аваріях загинуло 317 осіб. А це – 317 сімей, що передчасно втратили батьків, матерів, братів, сестер. Цього можна уникнути, але діяти треба вже зараз".

Довідка Depo.Харків. З кінця 2016 року КМЄС передала Нацполіції 30 наборів алкотестерів загальною вартістю 38 тисяч євро, а також провела відповідні тренінги для поліцейських Києва, Харкова та Львова.

Як повідомляв Depo.Харків, сьогодні в Харкові внаслідок сильного снігопаду аеропорт не прийняв кілька рейсів.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme