UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запоріжців атакують кліщі: з початку квітня покусані півсотні людей

У Запорізькій області розпочався сезон активності іксодових кліщів, яких тут мешкає сім видів, зокрема той, що переносить хвороби Лайма

Про це порталу Depo.Запоріжжя повідомили в Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України.

З початку квітня з укусами кліщів до лабораторного центру звернулися вже 14 людей, ще 33 - до лікувальних закладів міста.

У лабораторному центрі повідомляють, що останні три роки кількість клещів в обласному центрі зростає. У деяких районах міста, а саме: Хортиці, парковій зоні в районі Гребного каналу і Дитячої залізниці, лісопарковій зона в районі вулиць Чумаченко та Олімпійської, зоні відпочинку Великий Луг тощо - показники чисельності кліщів перевищують допустимий в 10 і більше разів.

Запоріжців під час відпочинку на природі закликають до дотримування певних правил, аби уникнути укусів. Насамперед йдеться про необхідність закривати тіло одягом, використовувати ефективні репеленти від кліщів, під час і після прогулянки оглядати один одного та знімати кліщів з одягу.

Якщо укусу не вдалося запобігти фахівці радять зберегти кліща і доставити його в Запорізький міський відділ ГУ "Запорізький ОЛЦ МОЗ України" (вул. Миру 1 б), або в інший відділ ГУ "Запорізький ОЛЦ МОЗ України". Тут ентомолог визначить вид кліща і небезпеку, яку він представляє.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme