У Запоріжжі банда на чолі з екс-опером "потрошила" валютників

Запорізькі правоохоронці затримали злочину групу, що починаючи з 2015 року нападала на підприємців, які здійснювали валютні операції, зокрема і легальні

У Запоріжжі банда на чолі з екс-опером "…

Подробиці затримання злочинної групи на чолі з колишнім правоохоронцем оприлюднив очільник ГУ Нацполіції в Запорізькій області Олег Золотоноша сьогодні, 18 квітня, під час брифінгу, передає кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Запорізьку банду було затримано у суботу, 15 квітня, у Комунарському районі Запоріжжя, коли зловмисники скоїли напад на 50-річну жінку-підприємця, вдаривши її гантеллю. Метою злочинців були гроші, у даному випадку - 20 тис. доларів США, які жінка мала при собі. Утім, втекти з місця злочину зловмисникам не вдалося. Двох затримали на "гарячому", ватажка банди - колишнього правоохоронця в автівці, звідки він "керував операцією".

За словами очільника запорізької Нацполіції, зловмисники ретельно готувалися до скоєння злочину, не маючи гадки про те, що за ними вже стежать правоохоронці. Зокрема, в період з 10 по 14 квітня, вони зробили підкоп на автостоянку в районі, де збиралися "полювати" на підприємця та "провели тренування".

Однак правоохоронці до останнього моменту не знали, кого бандити обрали жертвою. Отже, коли отримали інформацію, що члени банди вирушили до місця запланованого злочину, підняли наряди по тревозі. Завдяки чому зловмисників і вдалося затримати.

На рахунку членів банди щонайменше п'ять нападів на підприємців. Вдуваючись до розбою, зловмисники використовували переважно кастети і лише в останньому випадку озброїлися гантеллю.

Рядові члени банди - 43-річний і 45-річний чоловіки - раніше не притягувалися до кримінальної відповідальності, постійної роботи не мали. Їхній ватажок до 1995 року працював на оперативній роботі в органах внутрішніх справ. Був звільнений через ДТП, яке скоїв перебуваючи напідпитку.

Відносно членів банди наразі відкрито кримінальне провадження за статтею "Розбій". Після проведення експертиз також імовірно буде відкрите провадження за замах на вбивство.

Нагадаємо, минулого тижня у Запоріжжі затримали за викрадення авто екс-правоохоронця, що перебуває у розшуку.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme