У поліції розповіли, який саме снаряд вбив дитину на Харківщині

Батько 4-річного хлопчика, який трагічно загинув на Харківщині, наразі перебуває в лікарні в шоковому стані

Як повідомили Depo.Харків у відділі комунікації ГУ НП України в Харківській області про це розповів інспектор відділу ювенальної превенції ГУ НПУ в Харківській області Костянтин Шеремет.

За його словами, за попередньою версією, чоловік, перебуваючи на території свого домоволодіння, намагався розібрати один з елементів паливної системи реактивного снаряда, в результаті чого сталася детонація та загоряння. Внаслідок загоряння був пошкоджений автомобіль та частина споруди, що побудована поряд.

Шеремет зазначив, що, за попередніми даними, боєприпас – це один зі снарядів, які були розкидані територією району після вибухів на арсеналі в Балаклії.

"Село Яковенково знаходиться в безпосередній близькості до арсеналу і, очевидно, він знайшов десь цей снаряд та зберігав у себе. Вчора він спробував його розібрати, очевидно, для того, щоб дістати паливо, яке було в цьому елементі", - зазначив Шеремет.

Він додав, що спочатку чоловік не підтверджував, що детонував снаряд, він казав, що в автомобілі начебто вибухнув якийсь балон.

За даними Шеремета, наразі чоловік перебуває в лікарні в шоковому стані. У його відношенні відкриті два кримінальних провадження – за чт. 119 (вбивство з необережності) та ст. 263 (незаконне зберігання боєприпасів) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Depo.Харків, трагедія сталася в селищі Яковенково Балаклійського району 17 квітня.

За даними поліції, у дворі власного будинку 36-річний батько разом зі своїм 4-річним сином проводили демонтаж предмету, зовні схожого на снаряд. Під час демонтажу сталося займання паливного елемента газового генератора. Полум'я охопило автомобіль, в якому знаходилася дитина. Хлопчик отримав термічні опіки різного ступеню тяжкості, від яких загинув на місці.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme