Полтавцям представили унікальну фотовиставку "Якби не війна"

У Полтаві відкрилася виставка, що містить 122 фотоісторії про героїв АТО

Полтавцям представили унікальну фотовист…

Вчора, 15 квітня у Полтаві відкрили унікальну фотовиставку "Якби не війна", повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Трибуну.

На заході представили фото історії 122 воїнів, 25 серед яких – посмертні, по одному загиблому з кожного регіону.

Виставку поділили на вісім блоків. Тут і історії кохання, і подвиги, і сповіді матерів. Героїв представили одразу у двох іпостасях — камуфльованих, готових до бою та такими, якими вони були за професією у мирному житті.

На фотосвітлинах - історія військового хірурга Олександра Данилюка, який під Дебальцевим по 16 годин оперував поранених. Піхотинця Леоніда Остальцева, який після повернення з війни відкрив у Києві нині відому вже на всю Україну піццерію — місце зустрічі і спілкування усіх українських захисників.

Також виставка повна історій кохання, зокрема - волонтерки Євгенії Барилко, яка вперше побачила свого майбутнього чоловіка, коли він, важкопоранений, лікувався у Київському військовому шпиталі.

Проект "Якби не війна" створили за ініціативи волонтерів Київського військового шпиталю, небайдужих фотографів, художників, візажистів, дизайнерів, більшість з яких не захотіли брати гроші за свою роботу.

Організатори говорять, що світлини показують війну через особистості, і якою б потужною не була зброя — це всьго лише купа заліза без мужності цілком конкретних людей.

Виставка триватиме до 23 квітня у Полтавському Краєзнавчому музеї, а після - вирушить у подальшу мандрівку Україною.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme