UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ЗМІ повідомили про заклики в Чечні до розправ над журналістами

"Новая газета" випустила заяву, в якій повідомила про відкриті погрози, які надійшли на адресу співробітників газети, після публікацій про переслідування гомосексуалів у Чечні

Вперше заяву було опубліковано на сайті видання, але після публікації доступ до нього припинився, передає Дождь.

Технічна підтримка сайту повідомила про можливу DDoS-атаку і повторно виклала заяву на сторінці в Facebook.

Зазначається, що через кілька днів після першої публікації матеріалу про переслідування чеченських гомосексуалів, у центральній мечеті Грозного пройшло екстрене зібрання представників 24 представників релігійних громад, ісламських богословів і лідерів громадської думки Чечні. За офіційними даними, у зборах взяли участь 15 тисяч осіб.

"На цьому зібранні Адам Шахідів, радник глави Чечні Рамзана Кадирова, публічно звинуватив колектив Новой газеты в наклепі і чітко позначив "ворогів нашої віри і нашої батьківщини", - сказано в заяві.

Повідомляється, що за результатами зборів було прийнято резолюцію.

"З огляду на те, що завдано образи віковим засадам чеченського суспільства і гідності чоловіків-чеченців, а також нашої віри, ми обіцяємо, що відплата чекає на справжніх підбурювачів, де б і ким би вони не були, без терміну давності", — цитує Новая газета другий пункт резолюції.

У заяві газети зазначається, що ця резолюція "підштовхує релігійних фанатиків до розправи над журналістами".

"Реакція, що послідувала услід за публікацією про переслідування чеченських гомосексуалів, викликає у редакції серйозні побоювання за безпеку вже не тільки конкретних журналістів, але й усіх без винятку співробітників Нової газети... Ми наполягаємо: реакція на журналістську роботу, озвучена на зустрічі в центральній мечеті, неприйнятна в цивілізованому суспільстві і повинна бути оцінена з точки зору російського права", — йдеться в редакційній заяві.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ в Чечні провели масову кампанію проти представників сексуальних меншин в Чечні - затримали понад сто чоловіків і трьох вбили.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme