Як залякують лікарів в "ДНР": Медик з Донецька розповів про "профбесіди"

У Донецьку лікарям забороняють залишати межі підконтрольної угрупованню "ДНР" території

Як повідомляє Depo.Донбас з посиланням на "Радіо Свобода", про це пише донецький блогер Станіслав Васіна.+

Бойовики прирівнюють місцевих "бюджетників" до "держслужбовців" і забороняють їм виїзд на підконтрольну Україні частину Донецької області, побоюючись відтоку кадрів.

У квітні в "ДНР" багато жителів отримали "квитанції" із зазначенням нарахованого боргу з погрозами, що в разі відмови його погашення боржник може бути не випущений за "межі" псевдореспублікі. Однак це не єдиний метод утримати місцеве населення. Багато хто з жителів дійсно починають замислюватися про переїзд. Однак тут у справу вступає "міністерство державної безпеки".

Днями в Донецьку проводило "профбесіди" з медиками їх "керівництво", яке отримало відповідні "формуляри" і "рекомендації" для підлеглих від окупаційних "адміністрацій" і "спецслужб". Медикам був зачитаний незрозумілий "наказ" про заборону виїзду "держслужбовців" за межі "ДНР".

"Про те, що відбувалося мені розповів один зі знайомих лікарів, цитую його слова: "Сьогодні нам зачитали "указ" або "наказ" про заборону виїзду на територію України для "держслужбовців", мотивуючи це тим, що в Україні нас прирівняють до колабораціоністів і там нам загрожує термін до 8 років. А тих, кому "пощастило повернутися", - як висловився наш головлікар, - обов'язково візьмуть "на карандаш" спецслужби, тому що в Україні, нас однозначно "завербували співробітники СБУ" (інакше як ми повернулися, а не сіли на термін) На питання: "Відколи лікарів прирівняли до "держслужбовців". Нам ще раз настійно "порекомендували не перетинати "кордон", щоб уникнути проблем", - пише блогер.

Як повідомлялось раніше, прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян, повідомив, що окупанти не випускають з "Л-ДНР" працівників, які мають високу кваліфікацію та досвід роботи.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme