Вибух у Балаклії: Людям видадуть гроші на нове житло

У Балаклії Харківської області родинам, які втратили житло, видадуть гроші на купівлю нового

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це під час спільного брифінгу з головою ДСНС України Миколою Чечоткіним сказав голова Балаклійської РДА Степан Масельський.

За його словами, відновленню повністю не підлягають чотири багатоквартирні будинки та два приватних будинки. В цілому в цих будівлях проживало 27 родин.

"Ми зараз готуємо відповідні документи на Кабінет міністрів щодо відшкодування вартості пошкоджень, щоб люди могли придбати собі житло, - сказав Масельський. – Буде виданий фінансовий ресурс, щоб люди придбали житло".

Масельський підкреслив, що вільного житлового фонду в Балаклії немає.

Голова РДА додав, що на цей час в Балаклії до відновлення пошкоджених будівель залучені 16 підрядних організацій з Харківської області, працюють до 500 будівельників. Станом на 13 квітня уже відновлено 60% покрівель та вставлені 62% вибитих вікон.

Масельський зазначив, що планується відновити пошкоджені покрівлі до Великодня, вставити всі нові вікна – до 1 травня.

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Наприкінці березня уряд виділив на відновлення Балаклії 100 млн грн із резервного фонду. Харківська облрада виділили 10 млн грн, із районного бюджету спрямовано на ремонтні роботи 2 млн грн. Однак, за приблизними підрахунками, на повну ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації буде потрібно близько 300 млн грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme