UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Славуті теж хочуть створити муніципальну поліцію

Наразі в місті шукають бажаючих стати на правозахист. Поки - безуспішно

У Славуті теж хочуть створити муніципаль…

У Славуті забезпеченням охорони громадського порядку та законності на території міста займатиметься муніципальна поліція. До складу підрозділу має увійти 8 осіб, однак поки що їх не знайшли, триває конкурс, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Є".

"У нас було вже три конкурси. Прийняти людину в муніципальну поліцію - проблема для міста. З одного боку, це величезна відповідальність для людини, а з іншого - і великі вимоги, - каже міський очільник Василь Сидо. - Їхнім завданням буде аналіз, моніторинг ситуації, відеонагляд, передбачені законодавством функції щодо благоустрою, екології та делеговані функції, спільно з правоохоронними органами."

За його словами, необхідність такого підрозділу зумовлена тим, що поліція не спроможна реагувати на виклики сьогодення.

"Муніципальна поліція не буде каральним органом. Це - свого роду вчитель, а також людина, яка не допускає порушень", - додає міський голова.

Як зауважує Василь Сидор, працівники муніципальної поліції отримуватимуть заробітну плату. До складу підрозділу планують прийняти людей з досвідом, можливо, демобілізованих військовослужбовців. Сподіваються, що виявлять бажання працювати там і жінки.

Нагадаємо, депутати Кам'янець-Подільської міськради затвердили комплексу програму комунального підприємства "Муніципальна поліція". Стане вона міській казні майже в мільйон гривень.

В самій же Славуті, аби забезпечити належний порядок, ще в січні на сесії міськради прийняли рішення про створення муніципальної поліції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme