У Харкові підстаркувата фанатка "русского міра" після суду залишилася на волі

Жінка отримала покарання з іспитовим терміном

У Харкові підстаркувата фанатка "русског…

Як повідомляє Depo.Харків, вирок жінці 7 квітня ухвалив Ізюмський міськрайонний суд Харківської області. Підсудна – уродженка Донецької області, пенсіонерка.

Суд встановив, що з липня 2014 року по теперішній час, підтримуючи ідеї створення так званих "ДНР", "ЛНР" та "ХНР", жінка розповсюджувала заклики до зміни меж території України.

Так, в соцмережі жінка створила групу під назвою "Украйна 3D", де систематично розміщувала інформацію сепаратистського та антидержавного характеру.

Зокрема, на стіні в групі жінка розмістила напис "Вставай за святую великую Русь. Я русский и я никогда не сдаюсь", що, згідно з експертизою, є публічним закликом до здійснення спротиву військовослужбовцям Збройних Сил України, які захищають Україну.

Крім того, жінка закликала вступати в "ополченіє", допомагати бойовикам, ухилятися від мобілізації до Збройних Сил України та "вбивати бандерівців".

23 лютого 2017 року між прокурором та обвинуваченою була укладена угода про визнання винуватості у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України і призначене покарання у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років з іспитовим терміном.

Суд угоду затвердив та призначив узгоджене покарання - п'ять років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині судили бізнесвумен за вбивство "домашнього тирана".

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme