Неможливе стає можливим: Неймовірні рекорди родом із Хмельниччини

У "Національному реєстрі рекордів" записів про Хмельницький регіон хоч і небагато, проте вони насправді вражаючі

Неможливе стає можливим: Неймовірні реко…

Кожен з нас хоч раз у житті, принаймні у дитинстві, мріяв здійснити щось неймовірне, чи встановити незабутній рекорд. Проте всі ми дорослішаємо, і наші дитячі мрії витісняють буденні проблеми життя. Втім, є люди, які за жодних обставин не відмовляються від своїх мрій. Власне, такі особистості і є героями "Національного реєстру рекордів" України. Depo.Хмельницький знайшов у цьому переліку видатних досягнень українців і незабутні згадки про рідну Хмельниччину.

За рік стільки не вип'єш!

До Національного Реєстру Рекордів України увійшов Ярослав Пузич зі Славути, який назбирав 393 етикетки від пляшок мінеральних вод.

Якби Ярослав щодня випивав одну пляшку з власної колекції, то це тривало б більше року.

Втім, число етикеток постійно зростає. Так, нещодавно колекціонер роздобув раритет - антикварну етикетку 1871 року мінеральної води Закарпаття.

За фахом Ярослав Пузич - лікар-хірург. Більше того, - кандидат медичних наук. Саме тому і хобі у нього є фаховим: лікар щодня прописує пацієнтам з післяопераційними ускладненнями чи з виразкою шлунку вживання мінеральної води.

Символічно, що колекціонувати етикетки рекордсмен розпочав у 1980 році, під час роботи у бальнеологічному курорті в Трускавці. Окрім українських етикеток, в альбомі у лікаря є екземпляри з Росії, Польщі, Словаччини, Білорусі, Ірану, Єгипту, Лівії, Сирії, Об'єднаних Арабських Еміратів. Часто друзі та знайомі привозять йому поповнення для колекції: з Індії, Кореї, В'єтнаму, Японії та інших країн Азії, що виробляють безліч мінеральних вод.

Можна луснути!

Майже 1500 яєць, понад 200 кілограмів білкового крему і 14 годин праці витратили хмельницькі кондитери, аби зобразити прапор з найбільшої кількості тістечок. Саме під цим стягом у світі відзначають міжнародний день захисту дітей.

Відтак, на найбільшому солодкому прапорі його творці навколо зеленої земної кулі зобразили стилізовані червоні, білі, жовті, чорні і навіть сині фігурки дітей. Увесь цей декор кондитери вручну наносили на тістечка, які в народі називають "Лимонні".

Емблему Благодійної організації "Фонд родини Кольгоферів" - величезну квітку соняха, виготовили за новітніми технологіями з їстівного цукрового паперу. Загальна площа всього кулінарного шедевру - 16,7 квадратних метри, а тістечок у ньому - 8680 штук.

Фонд родини Кольгофер почастував солодощами дітей-інвалідів та сиріт, для яких, власне, і була організована в Хмельницькому благодійна циркова вистава.

Вогні миру

Таке приголомшливе за красою видовище, як запуск найбільшої кількості небесних ліхтариків, привело у захват навіть бувалих експертів Національного Реєстру Рекордів.

З набережної Хмельницького злетіли у вечірнє небо 18 100 запалених "небесних ламп". У цей момент від нагрітого повітря на міському пляжі раптово стало спекотно. В акції "Ліхтарик в небі - мир на землі" взяли участь майже 16 тисяч містян. Це досягнення готувалося організаторами до реєстрації впродовж двох років.

Претендує на рекорд і кількість зібраних дозвільних документів на проведення акції такого масштабу. Адже порядок під час акції забезпечували 147 правоохоронців і рятувальників, чергування несли десятки пожежних машин і карет швидкої допомоги.

Хмельницький - не єдине місто, яке прагнуло встановити рекорд за кількістю небесних вогнів. Однак інші претенденти не могли здолати організаційних складнощів і замість ліхтариків запускали повітряні кульки. Але організатор рекорду, учасник АТО Казбек Абдурзаков, відступати не звик. У такий спосіб хмельничани усьому світу розповіли про свою надію на мир на сході України.

Гігантські сяючі кулі у нічному небі

Один з найвидовищніших рекордів України встановили у перлині Подільського краю - Кам'янці-Подільскому. Саме тут в нічне небо старовинного міста ефектно злетіла найбільша кількість сяючих різнокольорових повітряних куль.

Цікаво, що аеростати пролетіли над чарівним старим містом, яке розкинулось на мальовничих берегах ріки Смотрич. Політ тривав 3 години 27 хвилин. Сертифікат про досягнення рекорду отримав секретар Кам'янець-Подільського центру повітроплавання "Триглав" Ігор Лобашов.

Це далеко не всі рекорди краян. Звісно, мріям та фантазіям обмежень не існує. Аби збільшити число згадок про наш регіон у "Національному реєстрі рекордів", жителі Хмельниччини можуть робити заявки на фіксацію власних досягнень на сайті проекту.

До слова, вже наприкінці квітня в Кам'янці планують аж два національні рекорди: "Найбільша кількість людей, що стрибають на скакалках одночасно" та "Найбільша кількість людей, які одночасно займаються йогою".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme