На ХАЕС випробовують автоматизовану систему навчання, розроблену німецькими фахівцями

Хмельницька атомна - наразі перший майданчик, який використовують для впровадження такої системи

На ХАЕС випробовують автоматизовану сист…

На Хмельницькій АЕС розпочались комплексні випробування автоматизованої системи комп'ютерного навчання (АСКН) і контролю знань в галузі ядерної та радіаційної безпеки, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ХАЕС.

Дана система реалізується в рамках Програми ЄС "Інструмент співпраці у сфері ядерної безпеки" (ІСЯБ). ХАЕС наразі є пілотною станцією.

Серед розробників АСКН - експерти німецької фірми RWE та фахівці вітчизняних компаній Проатом, АСОТ, ЛьвівОРГРЕС. Фінансується проект за кошти Європейського Союзу.

За словами заступника головного інженера з підготовки персоналу Володимира Ісупова, система сприятиме вдосконаленню процесу навчання з питань ядерної та радіаційної безпеки, здійсненню об'єктивного контролю знань. На основі тестування формуватимуться протоколи з перевірки знань.

Підсумовуючи результати діяльності, експерт фірми RWE Олег Грошев зазначив, що впровадження автоматизованої системи комп'ютерного навчання і контролю знань в промислову експлуатацію на Хмельницькій АЕС, яке відбудеться після комплексних випробувань, - лише перший етап. АСКН буде впроваджено також на всіх українських АЕС, в Енергоатомі та в регулюючих органах енергетичної галузі.

Також читайте: Кабмін затвердив проект будівництва комплексу переробки радіоактивних відходів на ХАЕС

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme