ДПСУ попереджає українців, що перетинають кордон, про можливі провокації російських силовиків

Державна прикордонна служба застерігає громадян України, які в силу обставин змушені часто перетинати кордон з Росією, про можливі провокації з боку силовиків РФ

Як передає Depo.Донбас, про це повідомив на брифінгу помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

"За наявними даними, співробітники ФСБ РФ спільно з прикордонниками регіональних прикордонних управлінь ПС ФСБ РФ, під виглядом перевірки служби прикордонних і митних нарядів в російських пунктах пропуску, періодично здійснюють провокації щодо громадян України", - сказав він.

За його словами, використовуючи адміністративний вплив, тиск і погрози, російські силовики змушують громадян України переміщати через кордон "навчальні закладки" у вигляді гранат, боєприпасів тощо, які їм надаються на території РФ перед російським пунктом пропуску.

Олег Слободян додав, що подібні дії російських спецслужб розцінюються як передумови до провокацій.

"Вони можуть привести до створення конфліктних ситуацій на українсько-російському кордоні у вигляді зрежисований затримання російськими силовиками громадян України, нібито, за спроби ввезення в РФ заборонених предметів, в т.ч зброї і боєприпасів", - зазначив він.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme