Як в українському Бахмуті ранок починається з новин "ДНР" (ВІДЕО)

У підконтрольних населених пунктах по лінії розмежування місцеві жителі отримують новини з російських та сепаратистських телеканалів, які транслюються у чудовій якості, тоді як українські майже не видно та не чути

Про це на своїй стоінці у Facebook розповів військовий волонтер та виконавчий директор у БО "Спасатели "ASAP Rescue" Ілля Лисенко, передає Depo.Донбас.

Він зняв на відео якість та контент, який транслюється у прифронтовому Бахмуті.

"Ось вам і відповідь на питання чому старий, що переходить вулицю по пішохідному переходу перед транспортом ASAP, який його пропускає,плює в лобове скло! Або трелі мобільного телефону мелодією "Прощання словянки" з сумочці миловидної пані",- зазначає волонтер.

Він також повідомляє, що його телевізор приймає і кілька українських каналів, але не дивлячись на те, що вишка в двох кварталах від його будинку, сигнал йде з перешкодами.

"А ось Новоросійськ, Оплот, Оплот 2, ..... і інше просто ідеально. До речі канали створюють якісний і переконливий, хоч і пропагандистської контент. Професіонали під наглядом ідеологічного консультанта. Багато в Бахмут переконані в тому що зміни і благополуччя там, за поребриком - у всякому разі вони це бачать по ТБ - навіть старі, що не виїжджають у ДНР - "Оплот" їхні очі", - пише Лисенко.

Нагадаємо, що у недавньому інтерв'ю міністр інформаційної політики Юрій Стець розповів про те, хто і як має боротися за прихильність жителів окупованого Донбасу. Він, зокрема, повідомив, що близько 70% територій на периметрі зіткнення зараз мають аналогове покриття українськими телеканалами і радіостанціями.

"Це є місією, яку виконує комісія, створена мною при міністерстві. Якщо говорити про якісь практичні речі, то за, власне, 75% покриття цієї території зайти не можливо, бо не дозволяє геологія і географія - терикони", - розповів Стець.

У той же час він зазначив, що у більшості випадків для перегляду українських телеканалів жителям окупації необхідно лише розвернути свої антени у потрібний бік. А те, що вони не хочуть цього робити, на думку Стеця, винні інші міністерства, які, зокрема, "не забезпечують соціальних стандартів" в країні.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme