Тристороння контактна група домовилася про припинення вогню на Донбасі під час великодніх свят

12 квітня, відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи: домовилися про повне дотримання режиму припинення вогню на великодні свята

Тристороння контактна група домовилася п…

Як передає Depo.Донбас, про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Тристороння контактна група підтвердила свою відданість рішенням від 29 березня 2017 року про виконання раніше прийнятих зобов'язань щодо повного дотримання режиму припинення вогню напередодні великодніх свят", - написала в повідомленні Оліфер.

Україна знову визначила свою позицію: визнання Росією документів, виданих нелегітимними владою ОРДЛО; рейдерське захоплення підприємств, які належать державі Україна, так і приватним українським і європейським компаніям; встановлення псевдограницы в ОРДО - такі рішення змусили Україну ввести обмеження вантажів через лінію дотику. Ми вимагаємо скасування згаданих дій і повернення підприємств їх законним власникам.

В рамках підгрупи з безпеки необхідно виробити механізм запобігання та ефективного контролю за порушеннями режиму припинення вогню, а також інцидентами з персоналом і обладнанням СММ ОБСЄ.

"Згідно з Мінськими домовленостями Україна відвела все важке озброєння від лінії зіткнення. Українська сторона стурбована і стривожена постійними погрозами та актами агресії по відношенню до співробітників СММ ОБСЄ, які все частіше відбуваються на непідконтрольної Україні частині Донбасу. Повне припинення вогню, виведення російських формувань та зброї – тільки після цього можна переходити до вирішення політичних питань". - наголошується в повідомленні.

Як повдомлялось раніше, в економічній підгрупі стоїть питання організації роботи експертної групи, яка оцінить ситуацію на шахтах в ОРДЛО, підтоплення яких є екологічною загрозою.

Нагадаємо, що у Мінську відбулася передача листів полонених в "ДНР" українців.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme