Справа керівника скандального свинокомплексу на Полтавщині направлена до суду

Директора ТОВ "Сільські традиції" звинувачують у службовій недбалості та забрудненні довкілля

Справа керівника скандального свинокомпл…

Прокуратурою Полтавської області затверджено і направлено до Кобеляцького районного суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно керівника ТОВ "Сільські традиції", повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Він обвинувачується у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 239 (забруднення земель відходами, шкідливими для життя, здоров'я людей та довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для життя, здоров'я людей та довкілля) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України.

Нагадаємо, ситуація, що склалася навколо свинокомплексу ТОВ "Сільські традиції" в Кобеляцькому районі на Полтавщині, набула суспільного резонансу.

Жителі селища Білики звинуватили підприємство у забрудненні навколишнього середовища, вимагають його закриття і продовжують блокувати під'їзні шляхи до свинокомплексу ТОВ "Сільські традиції"

У свою чергу, керівники підприємства "Сільські традиції" звинувачують селян у завданні матеріальних збитків та у жорстокому поводженні з тваринами.

За висновками Державної екологічної інспекції у Полтавській області сума матеріальної шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, зумовленої забрудненням земель, визначена в обсязі понад 3,6 млн. грн.

У жовтні 2016 року Управління захисту економіки в Полтавській області ДЗЕ НП України оголосило в розшук керівника ТОВ "Сільські традиції" Юрія Грушевського, 1966 р.н.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme