Активісти дотиснули Кличка: Мер перевірить забудову Сінного ринку

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Департаменту держархбудінспекції з проханням перевірити законність забудови Сінного ринку

Активісти дотиснули Кличка: Мер перевіри…

Про це у "Фейсбуці" написала активіст Юлія Нікітіна, повідомляє Depo.Київ.

"Хороші новини по Сінному. Віталій Кличко почав діяти – попросив ДАБІ провести перевірку законності будівництва", - написала вона.

Вона відзначила, що, якщо Департамент держархбудінспекції Києва не знайде "очевидного порушення закону (містобудівні умови видані у 2013 році на земельну ділянку, яка на той момент перестала існувати)", то громада буде знати більше про те, хто саме "кришує" цю забудову.

"Якщо ж "дах" не в ДАБІ, не у Мінрегіоні і не в КМДА, то станеться дуже хороша новина: ДАБІ побачить порушення закону, відмінить містобудівні умови, а це потягне за собою скасування дозволу на будівництво, а відміна дозволу автоматично зупинить забудову", - написала Нікітіна.

Нагадаємо, скандал із забудовою колишнього ринку спалахнув ще 2015 року, коли тут почали рити котлован і забивати палі. Активісти були категорично проти багатоповерхової забудови, яка б псувала вигляд центру міста. Але компанія, що виступає підрядником, запевняла, що роботи – підготовчі, а затвердженого проекту поки що немає.

У квітні 2016 року столичне управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження з приводу відчуження земділянки (2004 року Київрадою було передано в оренду на 10 років) за статтею "Службова недбалість". У вересні Голосіївський райсуд наклав арешт із забороною відчуження на земельну ділянку колишнього ринку.

В листопаді 2016 року забудовник Сінного ринку вже почав продавати квартири.

Додамо, що на початку 2017 року столичних активістів обурила байдужість чиновників мінкульту до забудови Сінного ринку.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme