Росію планують зачистити від "хрущовок"

Члени Ради Федерації хочуть поширити програму зі знесення п'ятиповерхівок, яку розробила московська влада, на інші регіони країни

Росію планують зачистити від "хрущовок"…

У верхній палаті російського парламенту пояснили, що в цій ініціативі, зокрема, зацікавлені на півночі Росії - в Комі, Карелії і Архангельської області, передає Depo.Кубань з посиланням на "newsru".

У 14 російських містах-мільйонниках, крім Москви, розташована 31 707 п'ятиповерхових будинків. Найбільше п'ятиповерхівок в Санкт-Петербурзі – 6 876, а найвища частка в Пермі - 54,1% від усіх житлових будинків в місті. На другому місці за часткою п'ятиповерхової забудови - Омськ (41,9%), потім - Красноярськ (36,9%).

Раніше віце-мер Москви Марат Хуснуллін повідомив, що столична влада вже до осені підготує список територій, які увійдуть в пілотний проект програми знесення "хрущовок". Для цього в столиці був створений спеціальний оперативний штаб, який особисто очолив мер міста Сергій Собянін. При цьому градоначальник поставив завдання перед чиновниками: розселяти мешканців Москви, тільки якщо вони самі захочуть поліпшити свої житлові умови.

У лютому президент Володимир Путін на зустрічі з Собяніним заявив, що вважає за доцільне знесення всіх "хрущовок" замість їх капітального ремонту. Пізніше з'ясувалося, що в нову програму розселення старого житла в Москві планується включити дев'ятиповерхівки, що знаходяться в межах одного кварталу з п'ятиповерхівками, які знесуть.

Нагадаємо, що зносити "хрущовки" збираються і в українській столиці, але через проблеми із інфраструктурою це може призвести до побутового колапсу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme