Вищий спецсуд заборонив судам називати ОРДЛО "Донецькою та Луганською народними республіками"

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ заборонив судам використовувати у своїх рішеннях словосполучення "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка"

Вищий спецсуд заборонив судам називати О…

Про це йдеться в інформаційному листі, направленому ВССУ судам нижчих рівнів, передає Depo.Донбас.

Як наголошується в документі, було виявлено, що суди використовують різний підхід у формулюваннях рішень, зокрема щодо відображення настання фактів народження і смерті.

"Так, в окремих випадках, на порушення законодавчих підходів щодо визначення правового статусу тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, в резолютивных частинах судових рішень міститься вказівка на те, що відповідний факт (народження або смерть) мав місце у населених пунктах "Донецької народної республіки". У цьому контексті слід враховувати те, що така практика є неприпустимою, оскільки факт існування ні т. зв. "Донецької народної республіки", ні т. зв. "Луганської народної республіки" не визнається органами влади України, а в окремих районах, містах , селищах і селах Донецької та Луганської областей... вводиться особливий порядок місцевого самоврядування, визнані тимчасово окупованими територіями..." - йдеться в документі.

Судам також доручається використовувати коректні формулювання для населених пунктів, що знаходяться на окупованій території, тобто без вказівки вищевказаних словосполучень.

Нагадаємо, що раніше в офіційному реєстрі цивільних справ Жовтневого районного суду Полтави "Донецьку народну республіку" позначили як звичайну іноземну державу, за шаблоном ділових паперів.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme