В прокуратурі Одещини розказали про фігурантів у справі Курченка

Судом дано дозвіл на затримання і доставку ще шести капітанів, які підозрюються в підробці документів про вивезення палива за кордон митної території України

В прокуратурі Одещини розказали про фігу…

Як передає Depo.Одеса прокурор Одеської області Олег Жученко під час брифінгу, який відбувся 10 квітня в приміщені прокуратури Одеської області, розповів про хід кримінального розслідування щодо ухилення від сплати 1,2 млрд грн податків до бюджету, а також зловживань службовим становищем групою осіб, які ввезли на територію України 800 тис. тонн нафтопродуктів.

Так, впродовж розслідування злочинної схеми було винесено перший обвинувальний акт фігуранту махінацій з нафтопродуктами. Підприємця, якого в січні 2017 року затримали в Дніпрі співробітники СБУ, визнали винним в організації схеми фіктивного вивезення нафтопродуктів через Одеську область і підробці документів.

З урахуванням визнання винним обвинувачення на свою адресу і його сприянням слідству, між ним і прокурором укладено договір про визнання винуватості.

В ході розслідування прокуратура повідомила про підозру посадовій особі - капітану, який здійснював заходи судна в Ренійський морський порт з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів.

Крім цього судом дано дозвіл на затримання і доставку ще шести капітанів, які підозрюються в підробці документів про вивезення палива за кордон митної території України.

У прокуратурі також нагадують, що у справі про махінації з нафтопродуктами про підозру оголошено трьом держінспекторам Одеської митниці, а також колишньому керівнику дочірньої компанії і головному диспетчеру цього підприємства.

Арешт накладено на майно трьох підприємств, чотири річкових танкера і баржу.

Раніше повідомлялося, що одеський суд подовжив арешт фігурантів злочинних схем Курченка.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme