UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Садового кличуть подивитися на гігантські яйця

У Львові розпочався VII щорічний "Фестиваль Писанок"

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на Львівську міську раду, 1-23 квітня, у Львові на площі Музейній проходить VII щорічний "Фестиваль Писанок", а також з'явилася ще одна локація ТРЦ Victoria Gardens, де також представлені писанки.

"Якщо говорити про "Фестиваль Писанок" – це дійсно такий симбіоз, адже з одного боку це традиція, добра традиція передвеликодня та Великодня, для якої до нас їдуть туристи, щоб подивитися наскільки це все справжнє, наскільки львів'яни цим переймаються, наскільки вони беруть участь у приготуванні крашанок і писанок. Але водночас сама ідея фестивалю писанок – показати великодній об'єкт – яйце. Ми раді, що на наш заклик відгукуються львівські митці і цього року ми, мабуть, маємо рекордну кількість писанок. Їх загалом більше 60-ти. І писанки дійсно є арт-об'єктами. Ми стимулюємо митців, щоб це не була класична писанка, яка теж має певний символізм, а щоб це був арт-об'єкт і фантазією ми нікого не обмежуємо. Звичайно, що всі ці арт-писанки мають свої месиджі, кожен художник у свій витвір вкладав певну ідею", - сказано у повідомленні.

Цьогоріч у нас є дві локації: площа Музейна та ТРЦ Victoria Gardens, де встановлено близько 30-ти писанок. Також у ТРЦ Victoria Gardens розміщена квіткова писанка – це новинка фестивалю, висота якої більше 3 м, зроблена вона з живих квітів, моху і вона вже близько 10-ти днів там є і буде до 23 квітня, доки загалом і триватиме фестиваль.

Писанка, як символ весняного відродження природи відома багатьом народам світу, однак, саме на Фестивалі, кожен з відвідувачів зможе по-новому відкрити для себе цей Великодній символ.

Садовий кличе львів'ян помірятися яйцями на природі.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme