Харківському торговцю зброєю не вдалося уникнути в'язниці

Апеляційний суд Харківської області призначив обвинуваченому реальне покарання у вигляді позбавлення волі

Як повідомили Depo.Харків, відповідне рішення 3 квітня ухвалив Апеляційний суд Харківської області.

Чоловік вироком Ізюмського міськрайонного суду Харківської області від 8 грудня 2016 року був засуджений за скоєння злочину за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України до п'яти років позбавлення волі з іспитовим терміном в три роки.

Прокурор оскаржив рішення у частині призначення іспитового терміну та просив ухвалити нове покарання за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України у вигляді трьох років та шести місяців позбавлення волі.

Суд встановив, що у червні 2015 року зловмисник придбав у невстановленої особи два уніфікованих запали ручної гранати УЗРГМ-2, які незаконно переніс та зберігав у сусідській квартирі до 25 травня 2016 року. Крім того, він викопав у лісах Ізюмського району різнокаліберні патрони та графітований бездимний порох, які також зберігав у знайомого сусіда.

У квітні 2016 року зловмисник придбав ще 121 патрон калібру 5,45 мм, які зберігав вже у себе вдома. 15 квітня він продав патрони за 600 грн.

На початку травня 2016 року підсудний перебував в гостях у знайомого, який мав семизарядний револьвер системи "Наган" та 20 патронів до нього, придбаних раніше в Святогорську. Чоловіки вирішили збути зброю за 8 тис. грн. 13 травня зловмисники продали зброю.

Після цього порушник придбав корпус гранати РГД-5, уніфікований запал ручної гранати УЗРГМ, 900 патронів, які переніс та зберігав вдома. 25 травня він збув частину цих боєприпасів за 5,7 тис. грн. В цей момент його затримали правоохоронці.

Апеляційний суд частково задовольнив скаргу прокурора. Вирок Ізюмського міськрайонного суду Харківської області був скасований, а зловмиснику призначили нове покарання – три роки позбавлення волі.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині чоловіка кинули за ґрати за пістолет з Києва.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme