"Доступні ліки" видаватимуть понад 100 аптек на Харківщині

Брати участь у програмі "Доступні ліки" в Харківській області зголосився 101 аптечний заклад

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської облради, депутати погодили розподіл коштів для впровадження програми "Доступні ліки" на Харківщині.

"З 1 квітня розпочалася робота з впровадження урядової програми "Доступні ліки". Державним бюджетом для Харківської області була передбачена цільова медична субвенція в обсязі 34 875 800 грн", - зазначила в. о. начальника Управління охорони здоров'я Харківської ОДА Галина Сіроштан.

За словами Сіроштан, "в заклади охорони здоров'я первинної ланки районів області, відповідно до кількості пацієнтів, необхідно спрямувати 19, 069 млн грн, Харкова – 15, 805 млн грн".

На сьогодні брати участь у цьому проекті дав згоду 101 аптечний заклад. Із них 78 – в районах області.

"Там вже ведеться робота, укладені угоди на очікувану вартість. Виписування рецептурних бланків розпочато вчасно, з 1 квітня. На вчорашній вечір було виписано майже 8 тисяч рецептурних бланків. Від сьогодні аптеки, які відносяться до Обласного аптечного складу і знаходяться в районах, розпочинають видачу лікарських засобів", - зазначили в прес-службі.

"Узгоджено всі питання з постачальниками ліків, вони вже завершують завезення лікарських засобів. Тож, до кінця тижня виписані рецепти будуть отоварені. Це 157 найменувань препаратів, 45 - іноземного виробництва. Є домовленість, що Обласний аптечний склад буде реалізовувати ліки на ФАПах. Ці засоби не потребують спеціальних умов зберігання. За мірою необхідності, але не рідше, ніж раз на тиждень, склад завозитиме ліки", - повідомила в.о. начальника управління ХОДА.

Як повідомляв Depo.Харків, раніше на сайті МОЗ оприлюднили список ліків, які беруть участь в програмі "Доступні ліки".

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme