У ПАРЄ назвали умови припинення війни на Донбасі

Литовський депутат Егідіюс Варейкіс в ПАРЄ заявив, щоб домогтися припинення конфлікту на Донбасі, необхідно ідеологічно зв'язати майбутнє людей з Україною. Однією матеріальної допомоги недостатньо

Як передає Depo.Донбас, про це Варейкіс розповів DW.

За його словами, громадянам України необхідно припинити асоціювати себе з радянським минулим.

"Ми не завоюємо серця людей, тільки даючи їм матеріальну допомогу. Треба ідеологічно робити щось для того, щоб зв'язати їх з майбутнім України, а не з минулим Радянського Союзу. Поки ці люди не відчувають, що їм приділяють постійну увагу, не відчувають , що вони потрібні Україні. Дуже часто виникає враження, що вони є просто ще однією проблемою серед багатьох інших, а не шансом і можливістю для своєї країни ", - сказав Варейкіс.

Він зазначив, що необхідно згуртувати людей всередині країни, і зробити це можна за допомогою національної самосвідомості.

"Треба зробити так, щоб у цих людей з'явилася національну гідність, і це гідність має бути українським", - заявив Варейкіс.

Крім того, Варейкіс вважає, що людям Донбасу необхідно надавати фінансову допомогу, домашній затишок і робочі місця. А також, що ніхто не вірить у довгострокове існування "Л-ДНР".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme