UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Молдованин спробував вивезти з України вінтажні коштовності

Відповідно до мистецтвознавчого висновку, предмети, які віз громадянин Молдови, мають культурну, історичну та музейну цінність, їх вартість складає 137 550 грн.

Молдованин спробував вивезти з України в…

У пункті пропуску "Могилів-Подільский-Отач" митного поста "Дністер" фахівці Вінницької митниці ДФС попередили спробу незаконного перевезення через митний кордон України до Республіки Молдова культурних старожитностей, оцінених мистецтвознавцями у майже 138 тисяч гривень. Про це пповідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу обласного управління ДФС.

Вироби з білого та жовтого металу з характерними ознаками старовини митники знайшли серед особистих речей громадянина Молдови. На запитання працівника митниці, чи являються виявлені товари ювелірними виробами, чи містять у своєму складі дорогоцінні метали, а також чи мають вони історичну цінність, молдованин відповів, що йому це не відомо.

Відповідно до мистецтвознавчого висновку, предмети, які мав намір перемістити через митний кордон України громадянин Молдови, мають культурну, історичну та музейну цінність, їх вартість складає 137 550,00 грн.

"Відносно громадянина Молдови складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, визначеного статтею 472 Митного кодексу України (недекларування товарів). Санкція останньої передбачає конфіскацію предметів правопорушення та накладення штрафу в розмірі 100% вартості конфіскованих товарів", - йдеться в повідомленні митників.

Відтак, після завершення провадження, матеріали адміністративної справи будуть скеровані на розгляд до Вінницького міського суду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme