Екс-голова "Правого сектору" Одеси: Затриманих на Алеї Слави поліція била кийками в автозаку

Затримані під час сьогоднішньої бійки на Алеї Слави в парку Шевченка активісти заявляють, що під час затримання правоохоронці їх били

Як передає Depo.Одеса, про це на своїй сторінці в Facebook повідомив колишній глава одеського осередку "Правого сектора" Сергій Стерненко.

Стерненко разом з іншими активістами був доставлений в Малиновський відділ поліції. За його словами, поліцейські його затримали після того, як він зробив їм зауваження про неприпустимість застосування насильства.

"Кільком затриманим викликали швидку, оскільки при упаковці били по голові і в області нирок", - написав Стерненко.

Крім того, колишній голова одеського осередку "Правого Сектору" повідомив, що всі відеосвідчення порушень поліціянтів він розмістив на своєму каналі в YouTube.

"Я залив відео зі стрімів по сьогоднішнім заворушенням на Алеї Слави для зручності поширення на свій канал в ютубі. Нагадаю, сьогодні нацполіція незаконно застосовувала силу до тих, хто виступив проти сепаратиського шабашу в Одесі. Декількох осбі було побито вже в автозаку. Мене, як і ще декількох хлопців взагалі запакували фактично ні за що, і все це підтверджується на відео, оскільки увесь той час (і навіть з автозака) я вів прямий ефір", - зауважив Стерненко.

Нагадаємо, що сьогодні, 10 квітня, після покладання квітів біля пам'ятника Невідомому Матросу на Алеї слави в Одесі, поціновувачі "русского міра" стали співати оди терористам Донабасу гаслами "Донбас, ми з тобою!" і "Крим - Росія!".

Під час цього між проукраїнськими активістами та сепаратистами сталася сутичка.

Поліція ж в свою чергу, дозволяла сепаратистам співати пісні "Чи хочуть росіяни війни" і розповідати про те, як "українські війська вбивають мирних жителів Донбасу". Також поліцейські напали на журналіста. За даними поліції, під час сутичок було затримано 16 осіб.

У патріотичник колах Одеси заявляють, що поліція підтримала сепаратистів та оголосили термінову мобілізацію. 11 квітня о 12:00 активісти планують провести під будівлею обласного управління поліції акцію протесту.

Нагадаємо, що за словами голови поліції Одещини,10 квітня в Одесі поліція буде "жорстко реагувати" на комуністичну символіку.

Крім того, в "Правому Секторі" Одеси заявили, що проросійські сили хочуть використати День визволення Одеси від німецької окупації в якості антиукраїнської провокації. А СБУ вже викликала лідера одеських сепаратистів на допит.

Раніше Depo.Одеса повідомляло, що в Одесі Алеєю Слави пройшлися фанати "совка", а в ході до Дня визволення Одеси взяли участь "солдати Османської імперії".

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme