Диверсія в Балаклії не вплинула на проведення міжнародних заходів на Харківщині, - Світлична

У Харківській області відбудуться міжнародні заходи, заплановані до детонації військового арсеналу в Балаклії

Як передає Depo.Харків, про це в інтерв'ю сказала голова Харківської ОДА Юлія Світлична, відповідаючи на питання, чи не вплинула на міжнародні події, де Харківщина презентує всю Україну, пожежа на балаклійському арсеналі.

"Європа довіряє Харківщині. У нас в регіоні відкрито ряд представництв авторитетних європейських організацій: Консультативна Місія Європейського Союзу (КМЄС), офіси ЄБРР і GIZ. 29 березня (вже після диверсії в Балаклії) Радою Європи на засіданні в Страсбурзі було прийнято рішення про проведення Моніторингового комітету Конгресу регіональних і місцевих властей саме в Харкові. Це чіткий сигнал довіри до нашого регіону з боку міжнародних партнерів. Це чіткий сигнал з нашого боку всім ворогам: ми нікому не дозволимо порушити мир на нашій рідній землі", - наголосила Світлична.

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme