ТОП-5 найромантичніших місць Києва, де не потрібні гроші

У столиці є дуже багато місць, де закохані можуть забути про усе на світі і насолодитися один одним

ТОП-5 найромантичніших місць Києва, де н…

З приходом весняного тепла кияни почали частіше гуляти містом, щоб насолодитися його красою після зимової "сплячки". Закохані парочки окупували лавки та парки, радуючи око містян.

Тому Depo.Київ вирішив нагадати романтикам, де вони можуть забути про усе на світі. Для цього ми склали рейтинг романтичних місць.

5 місце – Набережна на Оболоні

Вже котрий рік це місце залишається одним з топових для столичних романтиків. Кияни їдуть на Оболонську набережну ледь не з усього міста, щоб насолодитися спокоєм та краєвидами. Пішохідна зона тут простягнулася вздовж затоки Оболонь. Але особливо вибагливі романтики можуть дійти ледь не до Московського мосту, де перед вами відкриється справжня велич Дніпра. На самій Оболонській набережній можна спуститися до води, щоб послухати "музику" хвиль, які просто заворожують. Поряд знаходиться чудовий "Парк Наталка", який минулого року повністю оновили.

Як доїхати:

Виходите на станції метро "Мінська" і йдете вулицею Тимошенка в бік проспекту Сталінграда. З площі Михайла Загороднього побачите величезний собор. От за ним і знаходиться Оболонська набережна.

4 місце – Фонтан бажань

Для того, щоб закохані ніколи не розлучалися, вони можуть загадати це бажання біля фонтану, що знаходиться на подвір'ї Михайлівського собору. У фонтані є металеві елементи, які слугують для здійснення бажань. Закохані повинні взяти в руки монетки і спробувати "примагнітити" їх до заліза. Під час цього потрібно дивитися один одному у вічі і паралельно загадувати бажання. За легендою, якщо монетки хоч на хвильку прилипнуть до металевих частин фонтану, то бажання обов'язково здійсниться. У будь-якому випадку цей ритуал принесе романтикам море позитиву.

Як доїхати:

Виходите на станції метро "Поштова площа" і далі йдете на фунікулер. Від верхньої станції фунікулеру до Михайлівського собору - рукою подати.

3 місце – Дерево щастя

Щоб отримати вже повну гарантію виконання вашого бажання, загаданого біля фонтану у дворі Михайлівського собору, рушайте у Наводницький парк. Тут знаходиться дуже цікава скульптура – коване дерево на яке усі бажаючі вішають стрічки. За легендою, якщо біля дерева щастя загадати бажання і повісити стрічку, то воно обов'язково збудеться. Мабуть тому на цьому дереві так багато різнокольорових стрічок. Цікаво, що неподалік знаходиться пам'ятник засновникам Києва, де дуже полюбляють фотографуватися молодята під час свого весілля. Та й сам Наводницький парк є дуже затишним і тихим для романтичних прогулянок.

Як доїхати:

Виходите на станції метро "Дніпро" і йдете в бік мосту Патона. 10-15 хвилин пішки і ви будете у Наводницькому парку.

2 місце – Гора Щекавиця

Що може бути кращим, аніж дивитися разом з коханою людиною на панораму Києва? Гора Щекавиця стоїть над історичною місцевістю і з неї можна насолодитися одним з найстаріших місць Києва - Подолом. Окрім цього, також у полі вашого зору буде частина Оболоні та лівий берег столиці. Назву гори пов'язують зі Щеком – одним із засновників Києва. Втім, в народі гору ще називають Олегівкою. За легендою, тут князя Олега вкусила гадюка і начебто тут він й був похований. У XVIII столітті, після епідемії чуми, гору перетворили, по суті, на кладовище. Людей ховали, засипаючи вапном. Втім, наразі ніякої небезпеки у прогулянках горою немає. На горі також розміщена мечеть Ар-Рахма.

Одним словом, гора Щекавиця пронизана усілякими легендами та історією, що надає їй особливого шарму.

Як доїхати:

Виходите на станції метро "Контрактова площа" і йдете вулицею Нинжній Вал в бік Лук'янівки. Далі до гори Щекавиця можна пройти вулицею Олегівською або Лук'янівською.

1 місце – Ставки у Пуща-Водиці

У цій місцевості ви абсолютно "відключитесь" від міських проблем, адже рівень романтики тут просто зашкалює. Усі цікавинки починаються ще в дорозі, адже їхати ви будете на трамваїв через ліс. Не кожне місто може похизуватися громадським транспортом, який курсує поміж величних дерев, а навкруги немає нічого, окрім тиші. Заходячи до парку "Пуща-Водиця", ви пірнаєте в особливу атмосферу. Трохи вглиб парку знаходиться місток через річку Котурку. Міст досі дерев'яний, що також є дуже романтичним. Далі знаходиться став Горащиха біля якого можна здійснити тиху і спокійну прогулянку.

Як доїхати:

Сідаєте на Контрактовій площі на трамвай маршруту № 12, а далі на вас очікує майже 20 км шляху, хоча час мине зовсім непомітно. Виходите на зупинці "Парк "Пуща-Водиця".

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme