UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Дніпрі з благословення церкви переносять плити з іменами загиблих бійців АТО

На Алею пам'яті переносять старі плити з іменами загиблих в АТО мешканців Дніпропетровської області

У Дніпрі з благословення церкви перенося…

Про це йдеться у повідомлені прес-служби Дніпропетровської ОДА, передає Depo.Дніпро.

У Дніпрі переносять 20 плит з іменами загиблих бійців 20-го та 39-го батальйонів, полку Дніпро-1, 74 розвідбату, 93-ї та 25-ї бригад. Переміщення плит проходить з благословення церкви. Перед перенесенням до нового меморіалу, плити будуть реконструйовані.

"Ці плити – не просто шматок граніту, це наша історія, пам'ять. Коли встановлювали їх, служили заупокійну службу, окроплювали свяченою водою. Перші плити з'явилися до річниці загибелі ІЛ-76. Розуміли, що це тимчасове місце. Прагнули започаткувати масштабний меморіал. Церква не проти переносу плит на нову Алею пам'яті", – каже протоієрей УПЦ КП Дмитро Поворотній.

Нагадаємо, що у 2016 році під стінами Дніпропетровської облдержадміністрації почали будівництво Алеї пам'яті, присвячену загиблим в АТО і під час Революції Гідності дніпропетровцям. На антивандальних скляних панелях з підсвічуванням будуть нанесені імена жителів області, які загинули за незалежність України. На Алеї пам'яті випробували першу світлодіодну стелу. Стели встановлюють із написами чотирьма мовами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme