Терористи "Л-ДНР" підтверджують наявність лише 50 заручників зі 121 заявленого

Представники "Л-ДНР" підтверджують місцезнаходження тільки близько 50 заручників з 121 заявлених у списку українською стороною

Як передає Depo.Донбас з посиланням на Інтерфакс-Україна, про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко.

"На сьогодні в цьому списку 121 заручник, це цивільні і військові. На жаль, представники ОРДО і ОРЛО підтверджують тільки близько 50 осіб з цього списку, ми знаємо місцезнаходження 70 осіб. Нам треба домогтися підтвердження місцезнаходження всіх, кого ми знаємо", - сказала вона.

Геращенко також нагадала, що бойовики вимагають передати їм близько 600 чоловік.

"Серед яких є кілька десятків тих, хто не має ніякого відношення до конфлікту на Донбасі, понад 50 тих злочинців, які скоїли надважкі злочину проти України і вони не потрапляють під амністію, і є кілька сотень тих, хто не бажає переміщатися на окуповані території" , - розповіла вона.

За її словами, також ключовою проблемою є відсутність політичної волі з боку Росії здійснити подібний обмін.

Нагадаємо, що Геращенко констатує збільшення кількості українських заручників, які опинилися в полоні бойовиків. За її даними за останній місяць більше 10 громадян України поповнили цей список.

Крім того, вона повідомляла, що терористи "Л-ДНР" відмовилися від залучення Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) або місії ООН з прав людини до верифікації списку осіб, які відмовляються повертатися на непідконтрольні території в рамках обміну заручниками.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme