UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Столичний суд повернув місту "Межигір'я-2"

Київський апеляційний госпсуд підтвердив рішення першої інстанції про визнання недійсними рішень, договору оренди, державних актів та свідоцтв, якими житловому кооперативу "Котміст" було передано землі Жукового острова

Про це у "Фейсбуці" написав представник ВГО "Національний екологічний центр України" Олексій Василюк, повідомляє Depo.Київ.

Рішення по так званому "Межигір'ю-2" було прийняте 5 квітня.

"Дана земельна ділянка – остання з 16, наданих Київською міською радою під забудову за рахунок заказника "Острів Жуків"", - написав він.

Василюк нагадав, що заказник був створений 1994 року на площі 1630 га на території заплавних луків Дніпра у Голосіївському районі Києва. Історично саме територія заказника має назву "Конча-Заспа", адже в його межах розміщені озера "Конча" і "Заспа".

2007 року Київрада скоротила площу заказника до 196 га, а решту території роздала під забудову. Упродовж наступних 5 років тривали судові процеси, ініційовані Генеральною прокуратурою України. Повернути до складу заказника вдалось всі ділянки, окрім "Межигір'я-2".

Додамо, що судова справа вже не вперше розглядається у судах. Наразі суд прийняв уже друге рішення на користь збереження заказника.

Нагадаємо, у грудні 2016 року Господарський суд Києва повернув у комунальну власність 75 га земель, розташованих у Голосіївському районі столиці на території ландшафтного заказника місцевого значення "Острів Жуків".

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme