UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Харківщині чоловік відмовився повертати землі, які відібрав суд

Прокуратура Харківської області вимагає у суді реального повернення державі садів вартістю понад 54 млн грн

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, Харківська місцева прокуратура №6 направила до господарського суду області позовну заяву з вимогою зобов'язати екс-орендаря повернути державі майже 627 га землі з багаторічними насадженнями.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, ще у 2004 році Харківська РДА уклала договір з юридичною особою щодо оренди землі. Проте, як виявилося, договір уклали з порушеннями вимог чинного законодавства, зокрема не були додержані процедурні вимоги. За позовом прокуратури у 2008 році його у судовому порядку визнано недійсним. Державну реєстрацію договору оренди скасовано.

"За умовами договору передбачалося, що у разі припинення його дії, орендар повинен повернути землі у стані не гіршому, порівняно з тим у якому він їх отримав у оренду, згідно з проектом рекультивації земельної ділянки. Однак, екс-орендар землі не повернув, проект рекультивації земельної ділянки не розробив та, відповідно, на розгляд місцевої РДА його не подав", - пояснив Яковлев.

Крім того, виявилося, що приватник, не дивлячись на чинні судові рішення, і досі незаконно користується землею для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, у тому числі незаконно здає в оренду сади, які розташовані на землях державної власності. Тому прокуратура звернулася до суду з вимогою реального повернення земель, вартістю понад 54 млн грн державі.

Як повідомляв Depo.Харків, прокуратура Харківської області повернула державі базу відпочинку "Сонячна галявина".

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme