Геращенко: Росія не збирається йти з Донбасу, тому не хоче обговорення питань кордону

Російська Федерація виступає проти створення п'ятої робочої підгрупи з питань кордону в рамках Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, оскільки не збирається йти з Донбасу

Як передає Depo.Донбас з посиланням на УНІАН, про це зачвила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час панельної дискусії "Європа: зіткнення інтересів" в рамках 10-го Київського безпекового форуму.

За її словами протягом двох років українська сторона наполягає на створенні робочої підгрупи з питань кордону.

"При слові "межа" росіяни просто перетворюються в, знаєте, учасників кориди. Очевидно тому, що вони розглядають цей регіон як свою територію, яку вони насправді не збираються, ментально там, передавати Україні", - сказала політик.

Вона погодилася з тим, що питання кордону важливе, але, за її словами, ще більш важливим питанням у цьому контексті є питання виборів.

"Тому що вибори "по-російськи" і вибори по-українськи, і по-англійськи, - це різні вибори. Ми наполягаємо не на галочці, про проведення виборів, а на тому, що вони повинні відповідати стандартам ОБСЄ, там повинні взяти участь внутрішньо переміщені особи, тому що вони - голос Донбасу. Там повинні бути українські медіа, які, якщо сьогодні туди поїдуть, то стануть, знову-таки, заручниками ", - зазначила Геращенко.

Вона також вважає, що туди також мають приїхати дипломати.

"Але сьогодні... дипломати їдуть в глибокий тил - в Слов'янськ і Краматорськ. Це глибокий тил, безпечний, такий, як Київ. Але в Мар'їнку, в Авдіївку доїжджають одиниці ", - заявила вона.

Нагадаємо, що надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що німецький уряд підтримує його позицію, щодо відновлення контролю України над українсько-російським кордоном на Донбасі "наступного дня після проведення місцевих виборів в окупованих районах".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme