UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

За справедливість до останнього: Олександр Коба

Після кривавого побоїща біля "Газетної арки", ветеран АТО Олександр Коба потрапив до лікарні у тяжкому стані. Тільки нещодавно герой прийшов до тями, його підтримують рідні та близькі

За справедливість до останнього: Олексан…

Depo.Полтава пропонує коротку довідку про Олександра Кобу, яка допоможе знати героя в обличчя.

Олександр Коба народився у Полтаві, в 1992 році. За освітою – історик. Незакінчивши ВУЗ, він віддав дописану магістерську роботу і пішов добровольцем у АТО. Воював у Пісках, у складі добровольчого полку "Дніпро-1".

До війни займався просвітницькими проектами. В 2012 році створив громадський рух "ЗЛАМ стереотипів", діяльність якого була направлена на організацію культурних, мистецьких та просвітницьких заходів.

В листопаді 2013 року став ініціатором Полтавського Майдану та був координатором до останнього дня. До війни також займався ковальством. У зв'язку з погіршенням здоров'я після другого поранення в 2016 повернувся до "цивільного" життя.

Олександр Коба займався і письменницькою діяльністю – писав прозові твори. Окрім того, мав свій фолк-рок гурт, з яким близько року виступав на різних фестах. А у минулому відзняв перший авторський фільм та став одним із двох переможців конкурсу на участь у резиденції для молодих україномовних письменників "Станіславський феномен — 2016".

Нагадаємо, 5 квітня у центрі Полтави відбувся протест проти забудови будинкової арки по вул. Соборності, 27. Мирна акція переросла у справжнє криваве побоїще, в якому тяжко поранили Олександра Кобу. За ніч його двічі оперували та перевели у реанімаційне відділення. Наразі Коба у тяжкому стані, але прийшов до свідомості та навіть посміхається, розповідають його друзі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme